Η ακαδημία των Rookies υποδέχεται στο προπονητικό της team την ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΣΜΑΝΙΔΟΥ
Πτυχιούχος της σχολής Επιστήμης Φ.Α και Αθλητισμού του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ , με ειδικότητα προσαρμοσμένη / ειδική φυσική αγωγη.
Κάτοχος διπλώματος από την σχολή Διαιτητών Βολλεϋ του ΣΥ. Στην πρακτική εκπαίδευση της ασκήθηκε στον τομέα Ψυχοκινητικής, καθώς επίσης και στον Σύλλογο Καρδιοπαθών ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.
Με εργασιακή εμπειρία ως γυμνάστρια σε χωρους Γυμναστηριων στον Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ και στην συνέχεια βρισκοντας την στα προπονητικά τμήματα Ακαδημίων καλαθοσφαίρισης Α.Σ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 2016-2020.
Το 2016 η συμμετοχή της στο Παννεληνιο Συνέδριο Θεραπευτικής Αγωγής ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ και στην πορεία 2015 Διεθνές συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΚΟΜΟΤΗΝΗ.
Το 2006-2013 αγωνίστηκε στην Γυναικεία Ομάδα ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ καθώς ο ζήλος στο κομμάτι του Αθλητισμού την οδηγεί να συμμετάσχει εθελοντικά στην : -Εταιρεία Προστασίας ατόμων με αυτισμό Δ.Α.Δ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» ΚΟΜΟΤΗΝΗ.
Αδιάλειπτη είναι η παρουσία της και η συμμετοχή της στην ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑ (Σύνδρομο μετά την νοσηλεία ΜΕΘ – Πρόληψη κ Αντιμετώπιση )
Πρώτες Βοήθειες Προσέγγιση στην Καρδιοπνευμονικη Αναζωογόνηση και την Αυτόματη Εξωτερικη Απινίδωση.
Η οικογένεια των Rookies καλόσωριζει την Φωτεινή και της εύχεται καλή δύναμη.