Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου, η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Καστοριάς (https://www.facebook.com/groups/kastoriathilasmos/)  συμμετείχε για 4η χρονιά στον 7ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που διοργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας (https://www.facebook.com/thilazo/) την περασμένη Κυριακή στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του Δήμου Καστοριάς.

Δημιουργώντας ένα ένθερμο κλίμα, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση δεκάδες υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού όπως θηλάζουσες και μη μητέρες, μέλλουσες μητέρες, πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες ενώ με το σύνθημα «Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οπουδήποτε, οποτεδήποτε» στις 12 ακριβώς το μεσημέρι 20 παιδιά θήλασαν ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες 55 πόλεις στην Ελλάδα. Το μικρότερο θηλάζον βρέφος ήταν μόλις 40 ημερών ενώ το μεγαλύτερο παιδί 3 χρονών και 9 μηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια εκ των μητέρων που θήλασε μαζί μας, συνεχίζει να θηλάζει τα δύο πρώτα της παιδιά (tandem) ενώ είναι έγκυος στο τρίτο, κάτι που κάνει φέτος την Καστοριά να ξεχωρίζει από όλη την Ελλάδα.

Θερμές ευχαριστίες στη Δ/νση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς για την συνεργασία, τις τοπικές επιχειρήσεις για την ουσιαστική τους στήριξη αλλά και σε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αγκαλιάζοντας την προσπάθειά μας.

Αγνή- Βάσω-Βίκυ-Μάγδα-Νικη-Φαίη

_msc7061 _msc7151 _msc7175

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.