Καθαρίστε το τηγάνι από καμμένα λίπη και βρωμιές με 2 υλικά που έχετε στο ντουλάπι σας

Τηγάνι σαν καινούριο – Συμβουλές για το σπίτι: Τα τηγανιτά φαγητά είναι τα πιο νόστιμα. Μπορεί να είναι κάτι το μοναδικό για τον ουρανίσκο, όμως, δημιουργούν και προβλήματα στις νοικοκυρές. Πηγές του κακού δεν είναι άλλες από τα καμμένα λίπη των τηγανιτών φαγητών. Αυτό, διότι δημιουργούν πρόβλημα σε αυτόν, ο οποίος καθαρίζει το τηγάνι.

Το πλύσιμο των τηγανιών, με το χέρι, δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο. Το καθάρισμά των τηγανιών απαιτεί λίγο χρόνο παραπάνω και τα πράγματα δυσκολεύουν. Δεν υπάρχει λόγος, όμως, για να απελπίζεστε. Δεν έχετε παρά να ακολουθήστε τα παρακάτω κόλπα και τα τηγάνια σας θα λάμπουν σαν καινούρια.

Τηγάνι σαν καινούριο – Συμβουλές για το σπίτι: Πως να καθαρίσετε, τα τηγάνια σας

– Μόλις απομακρύνετε το φαγητό από το σκεύος, όσο ακόμα είναι ζεστό, ρίξτε λίγο ζεστό νερό και αλάτι. Το αλάτι διασπά τα λίπη και σε συνδυασμό με το ζεστό νερό βοηθά σημαντικά στην απομάκρυνσή τους από το τηγάνι.
– Για πιο δύσκολες περιπτώσεις, όπως καμμένα λίπη στη βάση, βυθίστε το τηγάνι για περίπου μία ώρα σε ένα μίγμα βραστού νερού με μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και ένα ποτήρι ξίδι.
– Στη συνέχεια, χωρίς να ξεπλύνετε το τηγάνι, το καθαρίζετε πρώτα με ένα σφουγγαράκι, μετά με λίγο σαπούνι και voila!

ΠΗΓΗ: https://www.enimerotiko.gr