Αρχική Επικαιρότητα Τσίπρας για Συμφωνία Πρεσπών: Μας λέγατε ψεύτες, αλλά σήμερα σπεύδετε με χέρια...

Τσίπρας για Συμφωνία Πρεσπών: Μας λέγατε ψεύτες, αλλά σήμερα σπεύδετε με χέρια και πόδια να εφαρμοστεί – ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 18/01/21 9:30 ΜΜ

Στη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τη δευτερολογία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πανδημία.

ύο εκτός ύλης παρατηρήσεις και κλείνω. Η αξιοπιστία κύριε Μητσοτάκη είναι κρίσιμο θέμα. Την αξιοπιστία σας ως πολιτικός, εσείς και η παράταξή σας, δεν την έχετε χάσει μόνο μέσα από τη διαχείριση της πανδημίας. Είδα χθες την πολύ ενδιαφέρουσα συνάντησή σας με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας. Δεν τολμήσατε ούτε καν να αναφέρετε το όνομα της χώρας στην προηγούμενη συνεδρίαση εδώ στη Βουλή και από τον εκνευρισμό σας καταφερθήκατε με άστοχους χαρακτηρισμούς στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ, Φίλη.

Χθες λοιπόν είπατε πως είναι ανάγκη η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και μπράβο σας. Σας θυμίζω ότι στις 25/1/2019 σε αυτή εδώ την αίθουσα ως αρχηγός της αντιπολίτευσης δηλώνατε ‘η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί εθνική ήττα. Έχει ήδη ακυρωθεί στη συνείδηση του λαού, είναι ένα εθνικό λάθος που προσβάλλει την αλήθεια και την ιστορία της πατρίδας μας’”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον  υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια που δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρο στη Συμφωνία τι έχει συμβεί στην αρχαιότητα, λέγοντας πως «όταν όμως εμείς εδώ επί μήνες υπερασπιζόμασταν την αλήθεια, διότι λέγαμε ότι εθνικό είναι το αληθές και λέγαμε ότι αυτή η Συμφωνία εξασφαλίζει την αρχαία πολιτισμική κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας, μας λέγατε ψεύτες. Σήμερα σπεύδετε με χέρια και πόδια να εφαρμοστεί αυτή η Συμφωνία. Καλά κάνετε».

«Από αυτό εδώ το βήμα σας είχα πει κάτι: η ιστορία τιμά αυτούς που τη γράφουν, όχι αυτούς που σέρνονται πίσω της», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.