Άλμπερτ Μπουρλά: Θέμα εβδομάδων να κάνουν και τα παιδιά το εμβόλιο για τον κορονοϊό – Ποιες ηλικίες αφορά

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό και των παιδιών κατά της Covid-19. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά εάν το εμβόλιο πάρει το “πράσινο φως” από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων, τότε είναι “θέμα εβδομάδων” να κάνουν και οι ανήλικοι το εμβόλιο για τον κορονοϊό, διευκρινίζοντας ότι αυτό αφορά τις ηλικίες 12-16 ετών.

Σε συνέντευξή του στo ισραηλινό “Κανάλι 12”, σύμφωνα με το timesofisrael.com, σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους ενδέχεται να μπορούν να εμβολιαστούν και παιδιά δημοτικού.

Υπενθυμίζεται ότι η Pfizer ξεκίνησε κλινικές δοκιμές με πάνω από 2.000 παιδιά, ηλικίας 12 έως 15 ετών και ελπίζει να έχει αποτελέσματα μέσα σε λίγους μήνες.

Στο μεταξύ στο Ισραήλ χορηγήθηκε το εμβόλιο της Pfizer σε 600 παιδιά ηλικίας από 12 έως 16 ετών τα οποία πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Το υπουργείο Υγείας της χώρας αναμένει επίσης να ξεκινήσει εμβολιασμούς σε παιδιά άνω των 12 ετών από Μάιο – Ιούνιο αν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών είναι θετικά.

Πηγή: thetoc.gr