Οι δίδυμες που επέζησαν από τα απάνθρωπα πειράματα του «Άγγελου του Θανάτου»

Επιζώντες Άουσβιτς: Δύο δίδυμα κορίτσια, η Εύα και η Μίριαμ, ήταν δύο από τα θύματα του Άουσβιτς που επιβίωσαν. Όχι μόνο επέζησαν από το κολλαστήριο, αλλά και από τον διαβόητο γιατρό του Θανάτου, Γιόζεφ Μένγκελε και τα φριχτά πειράματα του.

Επιζώντες Άουσβιτς: Η άφιξη στο Άουσβιτς

Η Εύα Μόζες Κορ με τη δίδυμη αδελφή της Μίριαμ επέζησαν από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς το 1945, αλλά και από τον γιατρό Γιόζεφ Μένγκελε, γνωστό και ως «Άγγελο του Θανάτου». Τα φριχτά πειράματα του, έπληξαν σοβαρά την υγεία των δύο κοριτσιών, αλλά στάθηκαν τυχερές.

Δίδυμα Άουσβιτς

Τα δύο κορίτσια, ηλικίας τότε 10 ετών, έφθασαν στο στρατόπεδο του Άουσβιτς μία ανοιξιάτικη μέρα του 1944 μαζί με τους γονείς τους. Όταν αποβιβάστηκαν στην πλατφόρμα του σιδηροδρομικού σταθμού, ένας αξιωματικός των SS τις άρπαξε. Έπεσαν στα χέρια του διαβόητου Μένγκελε, του γιατρού που διηύθυνε απάνθρωπα ιατρικά πειράματα, σε δίδυμα. Σκοπός του ήταν να βρει τρόπο να αυξήσει τις γεννήσεις της Άριας φυλής.

Περισσότερα από 1.000 ζευγάρια διδύμων χρησιμοποιήθηκαν στα θανάσιμα πειράματα του Μένγκελε, από τα οποία επέζησαν μόλις 300.

«Αν ένα από τα δίδυμα αδέλφια πέθαινε εξαιτίας των πειραμάτων, τότε έκαναν μια θανατηφόρα ένεση κατευθείαν στην καρδιά του άλλου και στη συνέχεια έκαναν αυτοψίες στα δύο νεκρά κορμιά. Τα δύο πτώματα ήταν τόσο όμοια που τους επέτρεπαν να εξετάσουν και να συγκρίνουν τα αποτελέσματα την έρευνάς τους μ’ έναν “μοναδικό” τρόπο που δεν τους προσέφεραν τα απλά αδέλφια!», δήλωσε η Εύα στη μαρτυρία της.

Δίδυμα Άουσβιτς

Επιζώντες Άουσβιτς: Τα πειράματα είχαν συνέπειες στην μετέπειτα υγεία των κοριτσιών

Στις 27 Ιανουαρίου, όλα τα δίδυμα του Άουσβιτς απελευθερώθηκαν από τους μαχητές του Κόκκινου Στρατού, συμπεριλαμβανομένων της Εύας και της Μίριαμ. Τα φρικτά πειράματα όμως, είχαν τις συνέπειές τους.

Η Μίριαμ πέθανε το 1993 από καρκίνο έχοντας υποφέρει αρκετά με την υγεία της, ενώ το 1987, σε μια πράξη αδερφικής αγάπης, η Εύα της δώρισε το ένα της νεφρό. Μετά τον θάνατο της αδερφής της, η Εύα αποφάσισε να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους ανθρώπους που ήταν ένοχοι για το Ολοκαύτωμα και βρήκε τη δύναμη να τους συγχωρήσει.

Έπειτα, αφιέρωσε τη ζωή της στην ενημέρωση του κόσμου για το τι πραγματικά συνέβη στο Άουσβιτς. Η Εύα Μόζες Κορ πέθανε το 2019, στην Πολωνία, σε μία από τις πολλές επισκέψεις της στον τόπο βασανιστηρίων της σε ηλικία 85 ετών. «Να συγχωρείτε τους χειρότερους εχθρούς σας», έλεγε σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά της κατά την τελευταία της επίσκεψη στο Μουσείο του Άουσβιτς.

Δίδυμα Άουσβιτς