Δεν αντέχουν τα περίπτερα: Το 30% έχει πάθει πανωλεθρία

Κάποτε χαρακτηρίζονταν «χρυσορυχεία», εδώ και έναν χρόνο κλείνουν το ένα μετά το άλλο, υπολειτουργούν και σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να στηρίξουν οικονομικά τις οικογένειες που τα διαχειρίζονται. Ο λόγος για τα περίπτερα. Χαρακτηριστικά σημεία στις ελληνικές πόλεις, απομεινάρια μιας άλλης εποχής που εξελίχθηκαν αλλά τώρα φαίνονται να δυσκολεύονται να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης που μαστίζει και τη χώρα μας.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχονται τα περίπτερα του κέντρου των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης καθώς και εκείνα του Πειραιά και των τουριστικών περιοχών. Τα αλλεπάλληλα lockdowns «άδειασαν» το κέντρο των μεγάλων πόλεων και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ερήμωσαν τα σημεία που άλλοτε ήταν γεμάτα με τουρίστες. Τα περίπτερα δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να δουλέψουν αφού στηρίζονται σε διερχόμενους κυρίως και λιγότερο σε μόνιμους πελάτες.

Είδαν τους τζίρους να πέφτουν και τα κέρδη να εξανεμίζονται. Οι ιδιότυπες αυτές επιχειρήσεις που όπως εκατοντάδες άλλες βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» αγωνιούν και ελπίζουν να επιστρέψουν σε ενός είδους κανονικότητα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:newsbeast.gr