Η  πρώτη συνάντηση του Dojo (χώρος εξάσκησης) στην Καστοριά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 με συμμετοχή ικανοποιητικού αριθμού νέων και γονιών. Μάλιστα αρκετοί από τους νέους και τις νέες έχουν σημαντικές ικανότητες και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαιδευτική ενότητα που επέλεξαν κερδίζοντας το πρώτο τους μετάλλιο από τον κεντρικό φορέα του CoderDojo.

Γρήγορα τους ευχόμαστε να ολοκληρώσουν τα στάδια που απαιτούνται και να βραβευθούν με την πρώτη τους ζώνη. Εκτιμώ ότι οι καστοριανοί Ninja μπορούν να αποκτήσουν όλες τις ζώνες.

Επισημαίνουμε ότι η διαδικασία δεν ακολουθεί κάποιο τυπικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Αποτελεί εθελοντική προσέλευση νέων που ακολουθούν με το δικό τους ρυθμό έτοιμο δοκιμασμένο μαθησιακό υλικό σε προγραμματιστικό τομέα που οι ίδιοι επιλέγουν. Υποβοηθούνται στην προσπάθειά τους αυτή από έμπειρους εθελοντές μέντορες.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι νέοι επιθυμούν να προσέλθουν στο εργαστήριο ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ  & ΣΗΜΑΤΩΝ του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας στην επόμενη συνάντηση Dojo, που έχει ορισθεί για το Σάββατο 22 Απριλίου στις 16:00 είναι ευπρόσδεκτοι. Να προσέλθουν χωρίς αναστολές μήπως έχουν χάσει κάτι σημαντικό από την προηγούμενη συνάντηση. Ο καθένας ακολουθεί τον δικό του ρυθμό. Σημασία έχει να απολαμβάνει τη διαδικασία και να μαθαίνει συνεργαζόμενος με άλλους Ninja και μάλιστα στην πράξη. Αυτό που δύσκολα μπορεί να βρει στα βιβλία, στο διαδίκτυο και μόνος στο σπίτι.

Προσκαλούνται να προσέλθουν και άλλοι νέοι ηλικίας 10-17 ετών και οι εθελοντές μας θα τους στηρίξουν με τον ίδιο ζήλο.

Επαναλαμβάνω ότι το παγκόσμιο κίνημα του CoderDojo θεωρεί ότι η γνώση των γλωσσών προγραμματισμού είναι όλο και πιο σημαντική στον σύγχρονο κόσμο και ότι η εξοικείωση με αυτές επιτυγχάνεται καλύτερα όσο νεότερος είναι κανείς. Για το λόγο αυτό δίνει την ευκαιρία σε νεαρά άτομα ηλικίας 10-17 ετών, εντελώς  ΔΩΡΕΑΝ να συμμετέχουν σε κάποιο Dojo. Οι συμμετέχοντες στο Dojo μπορούν να αποκτήσουν δεξιότητες όπως να γράφουν κώδικα, να δημιουργούν δικτυακό τόπο, να δημιουργούν εφαρμογές και παιχνίδια και να εξερευνήσουν γενικά την τεχνολογία σε ένα δημιουργικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα http://bit.ly/2oFtYds .

Μπορούν να ενημερωθούν από τον κεντρικό κόμβο www.coderdojo.com, Στο Facebook http://fb.me/CoderDojoKastoria για τις δραστηριότητες του δικού μας Dojo, να στείλουν μήνυμα στο email coderdojokastoria@gmail.com και στα τηλέφωνα 2467087202 και 6937940339

Σινάτκας Ι.

Καθηγητής

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.