Τον Προστάτη Άγιο των γουναράδων, Προφήτη Ηλία, τίμησε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς

 

Τον Προστάτη Άγιο των γουναράδων, Προφήτη Ηλία, τίμησε και φέτος ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, πραγματοποιώντας εορταστικές εκδηλώσεις, χοροστατούντος  του Τοποτηρητή της Ιερά Μητροπόλεως Καστοριάς, Σεβ. Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ Δαβίδ.

Οι εκδηλώσεις, ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 19 Ιουλίου με τον Εσπερινό και ολοκληρώθηκαν σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου με την καθιερωμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, στο Τσαρδάκι.

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν, μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Απόστολος Τσούκας, ο  Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, η Επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου  Θεσσαλονίκης  Μαρία Αντωνίου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γρηγόρης Γρηγοριάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης, ο  Γενικός Συντονιστής Οργανωτικού της Ν.Δ. στη Δυτική Μακεδονία Στέργιος Αδάμ, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών της περιοχής, όπως επίσης και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Τσούκας ευχήθηκε να επέλθει η ανάκαμψη του κλάδου της γουνοποιίας και σύντομα να έλθει και το τέλος της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας και πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοΐου.