Ο Δημήτρης Τσιάκαλος της MOm, μας εξηγεί πως ένα πρωί κάποιος αποφάσισε να σκοτώσει τη φώκια που ομόρφαινε την Αλόννησο.

“Δεν μας αξίζει η ομορφιά αυτού του πλανήτη”. Αυτό ήταν το σχόλιο που συνόδευε την είδηση για τη δολοφονία του Κωστή στην Αλόννησο, στην πρώτη από τις αμέτρητες αναρτήσεις που διάβασα για μια είδηση που θα μπορούσε και να έχει ως εξής: ένα δίποδο ον, βυθισμένο στη δυστυχία της ύπαρξής του, τυφλό στην πικρή αλήθεια πως ο πλανήτης δεν του ανήκει, αλλά τον φιλοξενεί, σκότωσε με ψαροτούφεκο μια φώκια, σε ένα νησί που πια είναι συνυφασμένο με τα πλάσματα αυτά. Όχι πως αν προέβαινε στο έγκλημά του σε κάποιο άλλο μέρος της γης, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Απλώς εν προκειμένω, στο κράμα απόλυτης μιζέριας που συνθέτει την ύπαρξη που ακόμα δεν έχει ομολογήσει το έγκλημά της -και ούτε πρόκειται- προστίθεται και η απύθμενη βλακεία και η απόλυτη απουσία σεβασμού, έστω του στοιχειώδους.

Την είδηση του θανάτου του Κωστή, έκανε γνωστή η Μη Κυβερνητική Οργάνωση MOm, με μια ανάρτηση στο Facebook, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως το “αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώθηκε, χτυπήθηκε επί τόπου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν τον σκοπό”. Μιλώντας με τον Δημήτρη Τσιάκαλο της MOm, προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει αυτό το “με αυτόν τον σκοπό”. Μου εξηγεί πως τα πράγματα δείχνουν πως κάποιος, όποιος, μπήκε στο σκάφος του με στόχο να σκοτώσει το ζώο. “Πρόκειται για δολοφονία”, μου τονίζει, εξηγώντας μου πως το ζώο χτυπήθηκε στη ράχη, γεγονός που μαρτυρά πως ο δράστης βρισκόταν σε σκάφος και πως δεν πρόκειται για κάποιον ψαροτουφεκά που χτύπησε τη φώκια όντας σε αυτοάμυνα, μέσα, ας πούμε, σε πανικό. Το ψαροτούφεκο με μεγάλο διαμέτρημα, ενδεχομένως να αποτελεί μια ακόμα απόδειξη πως ο δράστης πήγε στο σημείο με βασικό του στόχο τον Κωστή. “Πρόκειται για ψαροτούφεκο για πολύ μεγάλα ψάρια”, μου εξηγεί.

Σε ζητήματα κακοποίησης και δολοφονίας ζώων, γινόμαστε σχεδόν προβλέψιμοι. Το μυαλό αδρανεί, αδυνατώντας να βρει έναν καλό λόγο για να μπει κανείς σε διαδικασία να παντρευτεί με την κόλαση την ίδια. Για ποιο λόγο μπορεί να ξυπνάει κανείς ένα πρωί, αποφασισμένος να σκοτώσει ένα ζώο και εν προκειμένω μια φώκια; Ο κύριος Τσιάκαλος αναφέρει πως οι φώκιες έχουν την τάση να σκίζουν τα δίχτυα των ψαράδων, για να πάρουν τα ψάρια. “Κάπως έτσι, κάποιοι ψαράδες, μια μειοψηφία, αποφασίζουν να ‘πάρουν τον νόμο στα χέρια τους’ και να σκοτώσουν τη φώκια”, μου λέει. Ο άλλος λόγος που ο ίδιος θεωρεί πιθανό, έγκειται στην οικειότητα που χτίστηκε μεταξύ των ανθρώπων της Αλοννήσου και του Κωστή. “Το συγκεκριμένο ζώο είχε τεράστια αγάπη για τους ανθρώπους. Τους πλησίαζε και έπαιζε. Υπήρξαν κάποια περιστατικά δαγκωμάτων, πολύ επιδερμικών, στα πλαίσια του παιχνιδιού. Επίσης, οι φώκιες, μπορεί να σε τραβήξουν λίγο μέσα όταν παίζουν”, μου λέει. Ναι, μόλις δημιουργήθηκε μια πρόφαση για δολοφονία: αυτή της επικινδυνότητας του ζώου. Σε άλλα νέα, κάποιοι δεν φαίνεται να χάρηκαν ιδιαίτερα με το δέσιμο του ζώου με τους ανθρώπους και μερικά περιστατικά που αποδεικνύουν πως η φύση είναι φύση και όχι θαλάσσια λούτρινα παιχνιδάκια για να παίζουν τα παιδάκια μας, ήταν αρκετά για να θεωρηθεί ο Κωστής επικίνδυνος και να φύγει από τη μέση.

Ο οργανισμός έχει καταθέσει μήνυση κατά αγνώστου και σε ερώτησή μου για το αν έχει ποτέ βρεθεί δράσης δολοφονίας φώκιας, ο κύριος Τσιάκαλος μου απάντησε πως “δυστυχώς όχι”. Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση, με αισιοδοξία, εκτιμά πως επειδή το νησί έχει ιδιαίτερη αγάπη στις φώκιες, ίσως οι έρευνες των αρχών γίνουν με μεγαλύτερη ευκολία. Μου τόνισε πως αν κάποιος, για δικούς του λόγους, είδε κάτι ύποπτο, αλλά διστάζει να πάει ο ίδιος να το καταθέσει στο λιμενικό, μπορεί να πάει στο κέντρο πληροφοριών του MOm, που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού, και να το αναλάβει ο οργανισμός από εκεί και έπειτα. Στο μεταξύ, ψάχνοντας έναν επίλογο για αυτό το κείμενο καταλήγω στο “δεν μας αξίζει η ομορφιά αυτού του πλανήτη” του φεϊσμπουκικού μου φίλου, γιατί δεν υπάρχει άλλη πιο προφανής αλήθεια. Δεν μας αξίζει και δεν θα μας αξίζει, αν δεν καταλάβουμε τον ρόλο μας ως φιλοξενούμενων.

ΠΗΓΗ:https://provocateur.gr/

You May Also Like

Πεκίνο 2022: Γιατί οι Κινέζοι επιτίθενται στην αθλήτριά τους στο πατινάζ

Η Ζου Γι είχε ατυχείς εμφανίσεις την Κυριακή και τη Δευτέρα, προκαλώντας…

«Μόσκβα»: Εικόνες της ρωσικής ναυαρχίδας λίγο πριν τη βύθισή της

Το καμάρι του ρωσικού στόλου έχει γίνει πλέον σύμβολο αντίστασης των Ουκρανών

Αύξηση κινδύνου φτώχειας διαπιστώνει η Τράπεζα της Ελλάδος

Αναγκαία η καλύτερη στόχευση των μέτρων κοινωνικής πολιτικής, τονίζει στην έκθεση για την ελληνική οικονομία

ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης: Στόχος του νέου εκλογικού νόμου η εύρυθμη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης: Στόχος του νέου εκλογικού νόμου η εύρυθμη λειτουργία της…

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις βάσεις 2016 – Αναλυτικές εκτιμήσεις για όλα τα πεδία

Η αντίστροφη μέτρηση για τις Βάσεις 2016 και την ανακοίνωση του για…

Επεισοδιακή 5ήμερη σχολείου της Θεσσαλονίκης στην Αλεξανδρούπολη!

Κλοπές, χασίς και 4 συλλήψεις

Νέα καταγγελία για τον Παύλο Χαϊκάλη από την Sky Maddas: «Πρώτη φορά κάποιος με έβλεπε σαν αντικείμενο του σεξ»

Νέα καταγγελία για τον Παύλο Χαϊκάλη από την Sky Maddas: «Πρώτη φορά…

Βρετανικά αρχεία: Απροθυμία Κάλαχαν να καταθέσει για τις ημέρες της τουρκικής εισβολής

Τι γράφουν τα βρετανικά εμπιστευτικά αρχεία του Foreign Office που αποδεσμεύτηκαν

Τσαβούσογλου: Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για τα δικαιώματά μας στην Ανατ. Μεσόγειο…..

Τσαβούσογλου: Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για τα δικαιώματά μας στην Ανατ. Μεσόγειο