Το νέο αεροσκάφος που θα σχεδιαστεί, θα μπορεί να πετάει σε ταχύτητες 4 φορές την ταχύτητα του ήχου

Η Airbus πήρε το πράσινο φως από τις ΗΠΑ για να σχεδιάσει ένα νέο υπερηχητικό αεροσκάφος, το οποίο θα διασχίζει την απόφαση Νέα Υόρκη – Λονδίνο… σε μια ώρα. Το αεροσκάφος, θα μπορεί να πετάει σε ταχύτητες 4 φορές την ταχύτητα του ήχου, δηλαδή στη διπλή ταχύτητα του παλαιού Concorde, και ήδη έχει ξεκινήσει να προκαλεί κύματα ενθουσιασμού σε όσους ονειρεύονται την εμπειρία ταξιδίου που υπερβαίνει την πρώτη θέση.

Όσοι πέταξαν με αεροσκάφος Concorde, το οποίο αποσύρθηκε το 2003, πετώντας με τη διπλάσια ταχύτητα του φωτός, στα 60.000 πόδια επάνω από την επιφάνεια του εδάφους, είχαν την ευκαιρία να δουν την καμπυλότητα της Γης, ενώ διέσχιζαν τον Ατλαντικό Ωκεανό σε λιγότερο από 3 ώρες.

 

Ωστόσο, ο σχεδιασμός του διαδόχου αεροσκάφους της Airbus δεν φαίνεται να έχει πολλά κοινά με την εμφάνιση του Concorde. Είναι μικρότερο και, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να μεταφέρει 20 επιβάτες, έναντι των 99 επιβατών που πετούσαν με το Concorde.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, οι σχεδιαστές της Airbus έχουν καταφέρει να βρουν έναν τρόπο για να μειωθεί ο θόρυβος που προκαλείται από τις μεγάλες ταχύτητες. Μέχρι στιγμής, έχει πιστοποιηθεί η πατέντα για το ντιζάιν και όχι για την κατασκευή και παραμένει άγνωστο αν το αεροσκάφος θα πετάξει ποτέ, όμως η εφαρμογή πατέντας της κατασκευάστριας Airbus αναφέρει πιθανή στρατιωτική χρήση.

PHGH:http://πηγή: protothema.gr