Η ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΟ DESIGN ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Ο ξεχωριστός, μοναδικός και ανατρεπτικός σχεδιαστής Λάζαρος Σαββίδης συνεχίζει τη δημιουργική του πορεία με τη νέα του χειμερινή collection από παλτό cashmere και wool. Επιλέγει προσεχτικά τα υφάσματά του ακολουθώντας το ρεύμα της GREEN FASHION.

Τα ρούχα του, συνώνυμα της ποιότητας, με υπέροχες υφές, πολυμορφικό design και δυνατούς συνδυασμούς υφάσματος με γούνα και δέρμα, κατάφεραν να κερδίσουν το βραβείο της Luxury Lifestyle Awards για το 2021-22. Μια παγκόσμια ανταμοιβή του ιδίου, αλλά και τοπική, δική μας, μιας και ο σχεδιαστής ζει και δραστηριοποιείται στην Καστοριά.

Μέσα από τις υπέροχες δημιουργίες του, η Καστοριά, γίνεται γνωστή στο παγκόσμιο στερέωμα της μόδας.

Συμπληρωματικά με αυτό, φέτος ολοκλήρωσε τη συγγραφή του βιβλίου του γύρω από τη γούνα και ειδικότερα το mink. Αναφέρεται με λεπτομέρειες στις τεχνικές προδιαγραφές του δέρματος, στα στάδια επεξεργασίας του από την αρχή ως το τελικό προϊόν και στην κατασκευή πατρόν μέσα από συστήματα CAD CAM .

Το βιβλίο είναι ένα βήμα πριν την έκδοση και όπως ο ίδιος ο δημιουργός του πιστεύει , θα αποτελέσει ένα εργαλείο χρήσιμο στα χέρια εκπαιδευτικών ιδρυμάτων , αλλά και οποιουδήποτε θέλει να ασχοληθεί με το είδος και να το γνωρίσει καλύτερα.