Δήμος Γρεβενών και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Έπεσαν οι υπογραφές για τον δρόμο του Αστρονομικού Πάρκου στον Όρλιακα

 

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Γρεβενών και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) για την κατασκευή του δρόμου προσπέλασης στις εγκαταστάσεις του υπό ανέγερση Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα (ΕΑΠΟ).

Η κατασκευή του δρόμου, προϋπολογισμού 603.894€, αποτελεί το Υποέργο 3 της εγκεκριμένης πράξης «Δημιουργία Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα στο Νομό Γρεβενών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας» και χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Δήμος Γρεβενών, ο οποίος είναι ο Φορέας Υλοποίησης του εν λόγω υποέργου, αναλαμβάνει την οριστική διάνοιξη του δρόμου, τις εργασίες ισοπέδωσης και μόρφωσης της επιφάνειας του καταστρώματος και την οδόστρωση του καταστρώματος.

Το ΕΑΠΟ θα απευθύνεται σε φοιτητές του ΠΔΜ καθώς και άλλων Πανεπιστημίων, σε μαθητές της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης και στην ερασιτεχνική Αστρονομία και τους συλλόγους.

Η κατασκευή του δρόμου προσπέλασης καθώς και η δημοπράτηση εκπόνησης των μελετών σηματοδοτούν την έναρξη της δημιουργίας ενός σύγχρονου αστεροσκοπείου, συνεισφέροντας τόσο στην ανάπτυξη της περιοχής των Γρεβενών, όσο και στην αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 

«Η δημιουργία του σύγχρονου Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου στο επιβλητικό όρος Όρλιακας του Δήμου Γρεβενών αποτελεί για τον τόπο μας ένα έργο-σταθμό καθώς θα συμβάλλει αποφασιστικά στην εκπαιδευτική, αναπτυξιακή και οικονομική ανάταση των Γρεβενών» τονίζει από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Δημοτική Αρχή, η οποία από την πρώτη στιγμή πίστεψε και στήριξε την υλοποίηση του ΕΑΠΟ, «θα βρίσκεται στο πλευρό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που είναι ο κύριος φορέας υλοποίησης του έργου για όποια βοήθεια απαιτηθεί».

You May Also Like

Συμμετοχή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Π.Δ.Μ. σε επίσκεψη του έργου ECOWASTE4FOOD στο Πόζναν της Πολωνίας

Συμμετοχή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Π.Δ.Μ. σε επίσκεψη του έργου ECOWASTE4FOOD…

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

Οι προσκυνηματικές περιηγήσεις ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε ταχυμεταφορές και σε όλους όσοι παρέχουν σχετικές υπηρεσίες να υποβληθούν σε rapid test

  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ καλεί όλους…

Η Περιφέρεια αγοράζει όλα τα προϊόντα των παραγωγών στις λαϊκές αγορές που δε θα γίνουν λόγω του ολικού Lockdown-Πού θα διατεθούν

Η Περιφέρεια αγοράζει όλα τα προϊόντα των παραγωγών στις λαϊκές αγορές που…

Σύλληψη 46χρονης αλλοδαπής στην Κοζάνη για κλοπή από σούπερ μάρκετ

Σύλληψη 46χρονης αλλοδαπής στην Κοζάνη για κλοπή από σούπερ μάρκετ

Δήμος Γρεβενών: «Πράσινο» και το κτίριο του παλιού Δασαρχείου

Υπεγράφη η σύμβαση ενός ακόμη ενεργειακού έργου της Δημοτικής Αρχής Δασταμάνη

Στο εργοτάξιο της Σήραγγας Κλεισούρας με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών Νίκο Ταχιάο

Ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου από τα στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ και επίσκεψη στο υπό κατασκευή τούνελ.

Σύλληψη 56χρονου αλλοδαπού στα Γρεβενά για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

  Κατασχέθηκαν πεντακόσια (500) πακέτα τσιγάρων και εικοσιπέντε (25) συσκευασίες καπνού

Σύλληψη 48χρονου αλλοδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης

Σύλληψη 48χρονου αλλοδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης