Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Καθυστερεί η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων

Με καθυστέρηση 7-10 ημερών αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι οριστικοί πίνακες του ΟΑΕΔ για τη β’ φάση το προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ θεωρούσαν ότι θα κατάφερναν να πετύχουν τον στόχο και να δώσουν στη δημοσιότητα τους πίνακες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, κάτι τέτοιο τελικά δεν επετεύχθη. Αποτέλεσμα είναι το νέο χρονικό όριο που τέθηκε να είναι οι οριστικοί πίνακες να ανακοινωθούν εντός του πρώτου δεκαημέρου του Οκτωβρίου.

Αιτία αυτής της ολιγοήμερης καθυστέρησης, το γεγονός ότι στον ΟΑΕΔ επανελέγχουν «μία προς μία» τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί επί των αρχικών, προσωρινών πινάκων. Το γεγονός ότι σε αυτούς ακριβώς τους πίνακες βρέθηκαν λάθη και ο ΟΑΕΔ αναγκάστηκε στα τέλη Αυγούστου να τους πάρει πίσω, να τους διορθώσει και να τους επαναφέρει αλλαγμένους λίγες μέρες αργότερα, έχει κάνει ακόμα πιο επιφυλακτικούς τους ιθύνοντες. Ουσιαστικά, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη και η διαδικασία να ολοκληρωθεί ομαλά.

Υπενθυμίζεται ότι η β’ φάση της Κοινωφελούς Εργασίας αφορά την πρόσληψη 3.494 ανέργων σε 17 δήμους της χώρας, που θεωρούνται θύλακες υψηλής ανεργίας, για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών.

dikaiologitika.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.