“Περίεργη” κλοπή στο αμαξοστάσιο Καστοριάς. Πέρασε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο και μετά ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία του Δήμου Καστοριάς

Ένα απίστευτο συμβάν συνέβη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Καστοριάς. Ειδικότερα, άγνωστος ή άγνωστοι “σήκωσαν” σαν κύριοι εξάρτημα οχήματος προς απόσυρση και έγιναν καπνός.  Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ενημερώθηκε τρεις μέρες μετά το συμβάν.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Καστοριάς. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, οι υπάλληλοι του αμαξοστασίου αντιλήφθηκαν ότι αφαιρέθηκε ένα μηχάνημα από το χώρο.  Ωστόσο, για άγνωστους έως τώρα λόγους, ενημέρωσαν  τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2017.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σωκράτης Λιάνος  ανέφερε πως το εξάρτημα βρίσκονταν στο αμαξοστάσιο, μαζί με όλα τα οχήματα προς απόσυρση που περισυλλέγει  ο Δήμος Καστοριάς και παρουσίασε το χρονικό της υπόθεσης «Η πρώτη καταγγελία στην αστυνομία, βάσει της πληροφόρησης που έχω, έγινε από τους εργάτες των Τεχνικών Υπηρεσιών, οι οποίοι αντιλήφθηκαν το συμβάν, την Παρασκευή(13/10). Βέβαια, υπήρχε μια έλλειψη πληροφόρησης και απέναντι στην πολιτική ηγεσία του Δήμου, αλλά και προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς ούτε ο Διευθυντής γνώριζε το θέμα. Δυστυχώς δεν γνωρίζω για ποιο λόγο καθυστέρησαν να μας ενημερώσουν τρεις μέρες. Η ουσία είναι πως θα πρέπει και η πολιτική ηγεσία και η Διεύθυνση Τ.Υ. να γνωρίζουν τα πάντα. Προσωπικά, πληροφορήθηκα για το συμβάν τη Δευτέρα (17/10), κατά την ώρα της Εκτελεστικής Επιτροπής και την αμέσως επόμενη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη (18/10) κατέθεσα μήνυση κατ’ αγνώστων».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επεσήμανε πως  η χρηματική αξία του εξαρτήματος που εκλάπη ήταν χαμηλή, καθώς πρόκειται για μέρος μηχανήματος το οποίο προορίζονταν για απόσυρσή  «Δεν έχει σημασία η αξία του μηχανήματος. Εκείνο το οποίο πραγματικά μετράει είναι η πράξη της κλοπής».

 

Όσον αφορά τη χρηστική του αξία είναι επίσης πολύ περιορισμένη «Για να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, πρόκειται για έναν βραχίονα εκσκαφέα. Είναι ένα εξειδικευμένο μηχάνημα το οποίο το χρησιμοποιούν ελάχιστοι στην Π.Ε. Καστοριάς. Αυτή τη στιγμή το μηχάνημα μπορεί να βρίσκεται σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας».

 

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός πως δεν υπάρχουν σημάδια παραβίασης του χώρου, «Ευελπιστώ πως οι κάμερες θα έχουν καταγράψει το γεγονός», δήλωσε ο κ. Λιάνος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.