Απάντηση στους ισχυρισμούς εταιρείας που κατασκευάζει μια εφαρμογή που μετρά την ταχύτητας των επεξεργαστών iPhone,

έδωσε η Apple σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους πελάτες της. Σύμφωνα με το blog Primate Labs που επικαλείται τα δεδομένα των μετρήσεων, η Apple μειώνει την ταχύτητα των επεξεργαστών iPhones με παλιές και φθαρμένες μπαταρίες, καθιστώντας τους πιο αργούς. Πρόκειται για τα μοντέλα iPhone 6s και iPhone 7.

Ο Αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η εταιρεία λαμβάνει ορισμένα μέτρα για τη μείωση των απαιτήσεων ρεύματος -η οποία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του επεξεργαστή- όταν η μπαταρία ενός τηλεφώνου δυσκολεύεται να τροφοδοτήσει το μέγιστο ρεύμα που απαιτεί ο επεξεργαστής.

Σύμφωνα με την Apple το πρόβλημα παρατηρείται στις μπαταρίες ιόντων λιθίου, όχι μόνο σε εκείνες που βρίσκονται στα προϊόντα της, προκαλώντας ορισμένα προβλήματα τροφοδοσίας που θα μπορούσαν να βλάψουν τα ηλεκτρονικά του τηλεφώνου.

Τα ξαφνικά προβλήματα τερματισμού λειτουργίας που άρχισαν να παρατηρούνται σε iPhones στα τέλη του 2016, ανάγκασαν την Apple να εκδώσει ένα λογισμικό που είχε ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση των τηλεφώνων με παλιές και φθαρμένες μπαταρίες, ανέφερε η εταιρεία.

Το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί αντικαθιστώντας την μπαταρία του τηλεφώνου. Η Apple χρεώνει $79 για να αντικαταστήσει τις μπαταρίες που δεν καλύπτονται από την εγγύηση του τηλεφώνου.