Με αισθήματα πνευματικής χαράς και με θρησκευτική ευλάβεια αλλά και συγκίνηση ο ευσεβής λαός της Εκκλησίας του Χριστού που παροικεί στις Σέρρες με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο υποδέχθηκε το τεμάχιο του ιερού λειψάνου της Οσίας Σοφίας της Ποντίας, της εν Κλεισούρα Καστορίας ασκησάσης, στην Ιερά Ανδρώα Μονή Αγίας Παρασκευής Σερρών.

Η δεξιά χείρα της Οσίας Σοφίας, μιας σύγχρονης Αγίας με πολλά θαύματα που φυλάσσεται στην Ι.Μ. Καστορίας μεταφέρθηκε στις Σέρρες μετά από ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος στο λόγο του, και την κόμισαν ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Λούπος Κουκουρίκος και o Διάκονος π. Ιάκωβος Πνευμονίδης.

Τελέστηκε δοξολογία και στη συνέχεια Αρχιερατικός Εσπερινός με τη συμμετοχή του Ηγουμένου Αρχιμανδρίτη π. Γαβριήλ Παλιούρα και Πατέρων της Ιεράς Μονής αλλά και ιερέων της Ι. Μητροπόλεως, χοροστατούντους του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου.

Για τα χαριτόβρυτα λείψανα στα οποία αναπαύεται το πανάγιο πνεύμα του Δεσπότου και Λυτρωτή Χριστού μίλησε ο σεπτός Μητροπολίτης της Μακεδονικής πόλης προς το πυκνό εκκλησίασμα που ανανεωνόταν συνεχώς προκειμένου να προσκυνήσει την Οσία Σοφία υπογραμμίζοντας τη προτροπή της Οσίας στα ποντιακά «πολλά υπομονή» προς τους πιστούς λέγοντας ότι η υπομονή οδηγεί στην ελπίδα κατά τον Θείο Παύλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Φλώρινα: Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος

Χθες (11-09-2017) το απόγευμα σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος…

Δήμος Καστοριάς: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Καστοριανό Καρναβάλι “Ραγκουτσάρια 2018”

Δήμος Καστοριάς: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Καστοριανό Καρναβάλι “Ραγκουτσάρια 2018”

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Άνιση και άδικη η επιλογή της κυβέρνησης με τον αποκλεισμό των νέων γεωργών Καστοριάς και Γρεβενών από το ειδικό μέτρο νέων γεωργών λόγω απολιγνιτοποίησης

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: Άνιση και άδικη η επιλογή της κυβέρνησης με τον…

Νέο έργο κατασκευής αρδευτικού δικτύου στην Καστοριά

Με προτεινόμενη θέση κατασκευής το Δασάκι Μεσοποταμίας

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Ο κ. Μητσοτάκης υπονομεύει το μέλλον του αγροτικού κόσμου και λοιδορεί τους αγρότες»

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Ο κ. Μητσοτάκης υπονομεύει το μέλλον του αγροτικού κόσμου και…

Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα τραγούδησαν σήμερα σύλλογοι και μαθητές των σχολείων του Δήμου Καστοριάς, στον Δήμαρχο Γιάννη Κορεντσίδη

Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα τραγούδησαν σήμερα σύλλογοι και μαθητές των σχολείων του Δήμου…

Η αναμνηστική κούπα της Καστοριάς στα χέρια του Θεμελή Καλαπούτη

Γιου του αείμνηστου μέλους της ομάδας, Γιάννη Καλαπούτη