Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας από το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καστοριάς

Το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού Τουρισμού του Δήμου Καστοριάς στο πλαίσιο συνεργασίας με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, θα πραγματοποιήσει μέτρηση οστικής πυκνότητας από  Παρασκευή 03 Μαΐου 2019 έως Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 και ώρες 8:00π.μ έως 2:00μ.μ..

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας από το προσωπικό του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, κα. Σιαραφέρα Αλεξάνδρα Νοσηλεύτρια και στη  συνέχεια θα δίνονται οδηγίες από τον Ιατρό του Κοινωνικού Ιατρείου Τριαντάφυλλο Τοκατλίδη και ανάλογα την εκτίμηση των αποτελεσμάτων θα κατευθύνονται σε Ιατρό Ορθοπεδικό.

Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να ανακαλύψουμε φαινομενικά υγιείς γυναίκες άνω των 45 ετών οι οποίες πάσχουν από Οστεοπενία ή Οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων.

Το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμος Καστοριάς μέσω παρόμοιων προγραμμάτων προσπαθεί να περάσει στο σύνολο του πληθυσμού το βασικό μήνυμα «Πρόληψη, Τρόπος Ζωής»

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού: Βικτωρία Καρκαρέτσου και Αλεξάνδρα Σιαραφέρα,  τηλέφωνα επικοινωνίας  24670 21027 κα 24670 21028

Διεύθυνση: Παλαιολόγου 1 και Βιτσίου γωνία (παραπλεύρως του 2ου Δημοτικού Σχολείου, περιοχή Αγίου Μηνά, κτίριο πρώην ΚΠΕ).

You May Also Like

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Υπουργείο και Περιφερειακή αρχή αδιαφόρησαν επί ενάμιση χρόνογια τους Αγ. Αναργύρους. Τους καλούμε να κινηθούν άμεσα!»

Η καταστροφική κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου και η κήρυξη του οικισμού των…

Παρεμβάσεις από μηχανήματα του Αμαξοστασίου της Π.Ε. Καστοριάς

Παρεμβάσεις από μηχανήματα του  Αμαξοστασίου της Π.Ε. Καστοριάς

Καστοριά: Μαμά αρκούδα έθαψε τα δύο μικρά της που τραυματίστηκαν θανάσιμα σε τροχαίο

Καστοριά: Μαμά αρκούδα έθαψε τα δύο μικρά της που τραυματίστηκαν θανάσιμα σε…

Λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Ιερομάρτυρα Βασίλειο Χιλιοδένδρου

Λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Ιερομάρτυρα Βασίλειο Χιλιοδένδρου

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η Έκθεση Τροχαίας στην Καστοριά

Ξεκίνησε τη λειτουργία της τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 η Έκθεση Τροχαίας.

Π.Ε. Καστοριάς: Υποχρεωτική η Άσκηση Εκλογικού Δικαιώματος

Π.Ε. Καστοριάς: Υποχρεωτική η Άσκηση Εκλογικού Δικαιώματος