Οι πρώτες δηλώσεις  των νικητών και ηττημένων στους τρεις Δήμους της Π.Ε. Καστοριάς

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Γιάννης  Κορεντσίδης 46,90%

Το αποτέλεσμα της Κυριακής ήταν θριαμβευτικό και καθηλωτικό, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία ακόμη και για εμάς τους ίδιους. Σήμερα, θα ήταν ψέμα εάν λέγαμε ότι δεν είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από το 47%, που μας δίνει 19 έδρες!

Είναι όμως κι ένα αποτέλεσμα που μας προσθέτει ακόμη περισσότερη ευθύνη και να φανούμε αντάξιοι στην επιθυμία των συνδημοτών μας. Διότι, αν και θα πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες ακόμη για την τελική νίκη, από την Κυριακή κιόλας ο κόσμος έστειλε το μήνυμα κι έκανε την επιλογή του και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο για το ποια θέλει να είναι η επόμενη δημοτική αρχή.

Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλες και όλους για την εμπιστοσύνη τους και την προτίμηση που έδειξαν τόσο σε εμένα, όσο και στον Συνδυασμό.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους ανθρώπους του Συνδυασμού μας. Αυτήν την καταπληκτική και πολύ δυνατή ομάδα για την οποία έχω δεσμευτεί ότι, όπως ξεκινήσαμε σαν μια οικογένεια, έτσι ακριβώς θα συνεχίσουμε για να οδηγήσουμε τον Δήμο Καστοριάς σε μια νέα εποχή.

Τέλος, θέλω να συγχαρώ την κ. Σπύρου, τον κ. Πετκανά, τον κ. Ταμήλια και τον κ. Τίγκα για τον αγώνα που έδωσαν, διότι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν χωρούν αντιπαλότητες, παρά μόνο ενωτικό πνεύμα στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.

Κατερίνα Σπύρου, ποσοστό 24,03%

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας, στον έντιμο και δύσκολο  αγώνα μας, που μας ανέδειξε στην δεύτερη θέση των αποτελεσμάτων των Δημοτικών εκλογών και δηλώνουμε έτοιμοι να συνεχίσουμε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019  τη διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής, με τη δική σας δυναμική παρουσία.

Γιώργος Πετκανάς , ποσοστό 15,35%

Συμμετέχω στην τοπική αυτοδιοίκηση περισσότερο από δύο δεκαετίες και θεώρησα υποχρέωσή μου και τιμή να ηγηθώ του συνδυασμού αυτού, όταν μου προτάθηκε από συμπολίτες μας Καστοριανούς. Ένας συνδυασμός που συμπεριέλαβε νέες και νέους υποψηφίους με ικανότητες και διάθεση προσφοράς για τον τόπο, αφήνοντας πίσω το κατεστημένο και τις νοοτροπίες του χθες. Τους ευχαριστώ από καρδιάς.

Η «Συμμαχία Ευθύνης» κατέθεσε ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης και ανάπτυξης για τον δήμο Καστοριάς, που δυστυχώς απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των συνδημοτών μας. Σεβόμαστε ωστόσο τη λαϊκή ετυμηγορία και ως συνδυασμός παραμένουμε ενωμένοι.

Σε ό,τι με αφορά προσωπικά δεν διαπραγματεύτηκα καμία θέση ευθύνης στην διοίκηση του δήμου Καστοριάς, συνεπώς ο ίδιος δεν θα συμμετέχω στο νέο σχήμα – αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ικανοί και άξιοι συνεργάτες μου δεν θα έχουν την ευκαιρία αυτοδιοικητικής συμμετοχής.

Ευχαριστώ όλες και όλους τους συνδημότες μας, για την στήριξη που απλόχερα μας προσέφεραν, καθώς και τους ανθρώπους που βρέθηκαν πλάι μου σε όλη αυτή την προεκλογική διαδρομή μέχρι σήμερα. Συνεχίζω να ανησυχώ για το μέλλον του τόπου και για το αύριο των παιδιών μας.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ποσοστό 79,46%

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συνδημότες μας που συμμετείχαν στην κορυφαία διαδικασία της δημοκρατίας ανεξαρτήτως της επιλογής τους. Η ευρύτητα της νίκης, με την οποία μας τίμησαν, είναι νίκη όλων των πολιτών. Αυτό σημαίνει ότι επωμιζόμαστε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη έναντι όλων, χωρίς καμία διάκριση μεταξύ νικητών και ηττημένων. Όπως μέχρι σήμερα, μοναδικός μας αντίπαλος θα είναι μόνο ό,τι εμποδίζει το όραμά μας για έναν Δήμο ακόμη πιο ανθρώπινο, ακόμη πιο σύγχρονο, ακόμη πιο κοντά στο μέλλον.

 

Σωκράτης Μπουρινάρης, ποσοστό 13,54 %

Συνδημότισσες και συνδημότες, οι εκλογές τελείωσαν. Ο συνδυασμός «Δήμος Μπροστά» δεν κατόρθωσε να σας πείσει για το ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα που πρότεινε.
Σαν να μην συνέβη τίποτα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η νυν δημοτική αρχή πέτυχε την επανεκλογή της με μεγαλύτερο ποσοστό από την προηγούμενη φορά.
Οι πολίτες του Δήμου επέλεξαν την δημοτική αρχή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια με γνώση και υπευθυνότητα αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το μέλλον του δήμου και των παιδιών μας.
Ο συνδυασμός «Δήμος μπροστά» ευχαριστεί όλους τους πολίτες που μας στήριξαν και τους διαβεβαιώνει οτι θα ασκήσουμε διοίκηση, σύμφωνα με τις διατάξεις της δημοτικής διοίκησης, πάντα με γνώμονα την διαφάνεια, την αξιοκρατία, την πολυφωνία, αλλά πάνω απ’ όλα την αλήθεια.
Για τον συνδυασμό μας τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας.

 

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ

Χρήστος Γκοσλιόπουλος, ποσοστό 80,1%

 

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους συνδημότες του Δήμου Νεστορίου που στήριξαν με το συντριπτικό αυτό ποσοστό του 80,1% τον συνδυασμό μας και μας περιέβαλαν με την αμέριστη εμπιστοσύνη τους.

Προσωπικά αισθάνομαι ευγνώμων γι’ αυτή τους την επιλογή.

Τιμώ επίσης και όσους είχαν διαφορετική άποψη και έκαναν άλλη επιλογή που είναι απόλυτα σεβαστή, ως αποτέλεσμα μιας κορυφαίας, συνταγματικά κατοχυρωμένης, δημοκρατικής διαδικασίας. Προς όλους αυτούς τείνουμε χέρι συνεργασίας στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας για τον δήμο μας.

Συγχαίρω ακόμη και ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της «Πρωτοβουλίας» και έδωσαν έναν αξιοπρεπή, ανιδιοτελή και πολιτισμένο αγώνα που ως τελικό στόχο είχε το μέλλον του δήμου και των ανθρώπων του.

Με όσους εξελέγησαν θα συνεχίσουμε την προσπάθεια στο πεδίο πλέον της εφαρμοσμένης πολιτικής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όλων των δημοτών, χωρίς διακρίσεις και για έναν δήμο όπως σχεδιάσαμε και οραματιζόμαστε.

Όλοι οι υπόλοιποι θα παραμείνουν συνεργάτες μας και άτυποι σύμβουλοι, θα αξιοποιηθούν στις θεσμικές θέσεις που προβλέπει ο νόμος για την λειτουργία του δήμου, καθώς και σε όποια σχήματα και ομάδες δημιουργήσουμε για τον σχεδιασμό αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για την περιοχή μας.

Γνωρίζω ότι μεγάλα ποσοστά, συνεπάγονται μεγάλες ευθύνες. Γι αυτό δηλώνω ότι θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό , ώστε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στις προσδοκίες και τις ελπίδες όλων σας.

Στη νέα περίοδο που ξεκινά τον Σεπτέμβριο θα πορευτούμε με διαφάνεια, ενότητα, εργατικότητα, συλλογικότητα στις αποφάσεις και αποφασιστικότητα στη δράση προς όφελος όλου του δήμου και όλων των δημοτών.

 

Κωνσταντίνος  Δημητριάδης, ποσοστό 17,23%

 

Εκ μέρους του συνδυασμού «Δήμος Νεστορίου η επόμενη μέρα» αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους συνδημότες μου που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ όσους μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και μας έδωσαν την ευκαιρία να αποδείξουμε τις δυνατότητές μας με τη συμμετοχή στις διαδικασίες του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νεστορίου.

Επίσης συγχαίρω και ευχαριστώ θερμά όλους τους άξιους συνεργάτες μου για τον έντιμο και ειλικρινή αγώνα που έδωσαν σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Τέλος επιθυμώ να συγχαρώ τον νέο δήμαρχο Νεστορίου κ. Χρήστο Γκοσλιόπουλο για την εκλογική επιτυχία του και υπόσχομαι ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους ενωμένους για το καλό του δήμου και των δημοτών.

 

You May Also Like

Μαρία Αντωνίου: “Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα”

Μαρία Αντωνίου: “Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα”

Στελέχη σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα παρασκεύαζαν τρόφιμα -Έπεσαν πρόστιμα

Table of Contents Hide Στελέχη σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα παρασκεύαζαν τρόφιμα -Έπεσαν…

1.700.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Καστοριάς για τα χρέη στη

  1.700.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Καστοριάς  για τα…

Κορονοϊός – σχολεία: Πότε δίνεται άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς

  Κορονοϊός – σχολεία: Πότε δίνεται άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Η Καστοριά αποχαιρετά έναν σπουδαίο άνδρα»

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Η Καστοριά αποχαιρετά έναν σπουδαίο άνδρα»

Ορκίστηκε ενώπιον του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη ο νέος περιφερειακός σύμβουλος Γεράσιμος Πυραμίδης

Ορκίστηκε ενώπιον του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη ο νέος περιφερειακός σύμβουλος…

Μελισσοκομικός Σύλλογος Καστοριάς: Έως τις 31 Δεκεμβρίου οι δηλώσεις Κυψελών Διαχείμασης

Μελισσοκομικός Σύλλογος Καστοριάς: Έως τις 31 Δεκεμβρίου οι δηλώσεις Κυψελών Διαχείμασης

Πώς τα βιντεοπαιχνίδια και τα social media επηρεάζουν την ψυχική υγεία των παιδιών

Πώς τα βιντεοπαιχνίδια και τα social media επηρεάζουν την ψυχική υγεία των…