Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες στο κτήριο της Π.Ε. Κοζάνης και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου, που θα στεγάσει τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας από εδώ και στο εξής.

Οι εργασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία, ώστε στη συνεδρίαση της Τετάρτης όλα να είναι έτοιμα.

Στον “Πρωϊνό Λόγο” μίλησε ο πρόεδρος του Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κωτσίδης, ο οποίος και έδωσε μια πλήρη εικόνα για τις εργασίες. Μεταξύ των εργασιών αυτών που έγιναν όλο το καλοκαίρι ώστε να είναι λειτουργική η αίθουσα, βγήκε η πρώτη σειρά καθισμάτων, από την οποία βγήκαν τα κατεστραμμένα καθίσματα και κρατήθηκαν τα καλύτερα για τον κόσμο που θα παρακολουθεί τις συνεδριάσεις.

Επιπλέον, η σειρά που αφαιρέθηκε, έδωσε τη δυνατότητα να προστεθούν θέσεις σε κάθε σειρά. Ουσιαστικά εξασφαλίστηκαν δώδεκα έδρανα για τους συμβούλους. Η επέκταση που έγινε δεν ξεχωρίζει οπτικά. Επίσης, υπάρχει πλήρης μικροφωνική κάλυψη για όλους τους περιφερειακούς συμβούλους (να σημειωθεί πως τα μικρόφωνα δεν λειτουργούσαν, αλλά δεν επαρκούσαν επίσης για όλους τους συμβούλους του περιφερειακού συμβουλίου).

Επίσης, η αίθουσα καθαρίστηκε (η μοκέτα είχε να καθαριστεί πολλά – πολλά χρόνια, σύμφωνα με τον πρόεδρο), καθαρίστηκαν οι κουρτίνες κ.ο.κ. Επίσης, αποκαταστήθηκε η ψύξη και η θέρμανση της αίθουσας, η οποία δεν λειτουργούσε.

Επίσης, οι τουαλέτες που ήταν “απαράδεκτες” καθαρίστηκαν και έγιναν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις. Μάλιστα, έγιναν και οι εργασίες βαφής της αίθουσας, ενώ έγινε προμήθεια δύο τηλεοράσεων ώστε να παρακολουθεί το κοινό τις συνεδριάσεις ακόμη και εκτός της αίθουσας, όταν η προσέλευση θα είναι μεγάλη.

Αυτό που μένει να γίνει είναι αίθουσα να γίνει προσβάσιμη και από τα άτομα με αναπηρίες, μιας και όπως τόνισε ο κ. Κωτσίδης είναι “αδιανόητο” για τα δημόσια κτήρια να μην είναι προσβάσιμα για όλο τον κόσμο. “Το ότι επτά χρόνια τώρα δεν φτιαχνόταν η αίθουσα και κάναμε περιφερειακά συμβούλια σε αίθουσες …νηπιαγωγείου, δεν μας τιμάει!”, σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: prlogos.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.