Ανοιχτή επιστολή του Αναστάσιου Γουγούση για τα γεγονότα που συνέβησαν μετά τις Περιφερειακές Εκλογές 2019, τα οποία οδήγησαν στην αφαίρεση μιας έδρας της συμπολίτευσης από την Καστοριά

 

Έχοντας ηθική υποχρέωση και ευθύνη απέναντι στους πολίτες  της Π.Ε. Καστοριάς σας ενημερώνω, μετά και από δική σας απαίτηση, για τα γεγονότα που συνέβησαν μετά τις Περιφερειακές Εκλογές.

Έχοντας την ωριμότητα, την εμπειρία και τη γνώση. Με όρεξη για δουλειά και θέλοντας να προσφέρω με μοναδικό γνώμονα το κοινό συμφέρον χωρίς προσωπικές επιδιώξεις. Διακατεχόμενος από μια σύγχρονη νοοτροπία με όραμα και αισιοδοξία φέρνοντας έναν νέο αέρα και νέες, καινοτόμες ιδέες και με προτάσεις έτσι ώστε να αναστραφεί η συνεχής φθίνουσα πορεία του τόπου μας περνώντας σε μια νέα εποχή.

Τοποθετώντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και πιστεύοντας στις ανθρώπινες άξιες ως ιατρός και άνθρωπος αποδέχτηκα τον Ιανουάριο του 2019 την πρόσκληση του κ. Κασαπίδη ως επικεφαλή να είμαι υποψήφιος συμβάλλοντας και συμμετέχοντας στη σύνταξη και κατάρτιση του προγράμματος του συνδυασμού «Αλλάζουμε πορεία με πίστη στις ανθρώπινες αξίες».

Την 26η Μαΐου 2019 συμμετείχα, όπως προανέφερα, στις Περιφερειακές Εκλογές με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του κ. Γιώργου Κασαπίδη «Αλλάζουμε πορεία με πίστη στις ανθρώπινες αξίες».Ο συνδυασμός ανακηρύσσεται από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κοζάνης με την απόφαση 112/2019 ως επιτυχών και εκλέγομαι τακτικός Περιφερειακός Σύμβουλος στην Π.Ε. Καστοριάς λαμβάνοντας 2085 σταυρούς προτίμησης. Η απόφαση δημοσιεύτηκε σε δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριο στην Κοζάνη στις 25 Ιουνίου 2019.

Ωστόσο, αφού είχε πρώτα ενημερώσει τον κ. Γιώργο Κασαπίδη,ο κ. Λάμπρος Χατζηζήσης κάτοικος Δεσκάτης Γρεβενών και υποψήφιος με τον ίδιο συνδυασμό «Αλλάζουμε πορεία με πίστη στις ανθρώπινες αξίες», του κ.Γιώργου Κασαπίδη στα Γρεβενά, χωρίς να έχω προσωπικά καμία ενημέρωση ή ειδοποίηση ούτε από τον κ. Γιώργο Κασαπίδη, αλλά ούτε από το Πρωτοδικείο ή από κάποιον άλλο του συνδυασμού μας, καταθέτει αίτηση προς το Πρωτοδικείο Κοζάνης στις 28/06/2019,ζητώντας τον επανέλεγχο και επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων του συνδυασμού του Κ.Κ.Ε κ. Χαστά Αθανάσιου «Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μακεδονίας» σε Π.Ε Γρεβενών και Π.Ε Φλώρινας. Μοναδικός σκοπός του ήταν η ανακατανομή των εδρών της Περιφέρειας, ώστε να εκλεγεί ο ίδιος ως τακτικός σύμβουλος στα Γρεβενά και να αφαιρεθεί μια έδρα της συμπολίτευσης από την Καστοριά.

Στις 08/07/2019 ο Δικαστικός Επιμελητής μού επέδωσε και έκπληκτος παρέλαβα έγγραφο κλήσης σε δίκη στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αυτό, ο κ. Χατζηζήσης από τα Γρεβενά και υποψήφιος με τον ίδιο συνδυασμό «Αλλάζουμε πορεία με πίστη στις ανθρώπινες αξίες», του κ. Γιώργου Κασαπίδη, καταφέρεται εναντίον μου. Ομοίως καταφέρεται και κατά των εκλεγμένων στα Γρεβενά κ. Στέργιου  Λιάμπα με το συνδυασμό του κ. Αθανάσιου Χαστά «Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μακεδονίας» , Κ.Κ.Ε και του Αβραάμ Θεοδωρίδη εκλεγμένου στην Π.Ε. Φλώρινας με το συνδυασμό «Ανατροπή- Δημιουργία» του κ. Καρυπίδη Θεόδωρου. Μόλις παρέλαβα το έγγραφο επικοινώνησα με τον επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Γιώργο Κασαπίδη και του ανέφερα έκπληκτος το συμβάν. Μετά από συνάντηση με τον κ. Κασαπίδη μου ανέφερε ότι θα ζητήσει από τον κ Χατζηζήση να αποσύρει την ένσταση, γιατί όπως μου είπε ο κ. Κασαπίδης οι εκλογές κερδίζονται στην κάλπη και όχι στα δικαστήρια. Παράλληλα επικοινώνησα με τον κ. Λιάμπα στα Γρεβενά και μου είπε ότι μίλησε με το κόμμα (Κ.Κ.Ε) και το κόμμα το Κ.Κ.Ε ασχολήθηκε με το ζήτημα. Ενώ η επικοινωνία με τον κ.Θεοδωρίδη από τη Φλώρινα, όσο κι αν προσπάθησα ήταν αδύνατη.

Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 17/07/2019.Ο δικηγόρος μου μού ανέφερε στις 09/07/2019 ότι δεν έχω το δικαίωμα να ζητήσω επανέλεγχο των ψηφοδελτίων, όπως είχε πράξει ο κ. Χατζηζήσης και να υποβάλω αντένσταση, αφού είχε παρέλθει η προθεσμία, ώστε να υπερασπιστώ δίκαια και με ίσους όρους την έδρα της Καστοριάς.

Στο Δικαστήριο δεν εμφανίζεται κανείς από τους κυρίους Λιάμπα και  Στέργιου, εκλεγμένο Περιφερειακό Σύμβουλο στα Γρεβενά με το Κ.Κ.Ε, Αβραάμ Θεοδωρίδη, εκλεγμένο Περιφερειακό Σύμβουλο στη Φλώρινα με τον συνδυασμό του κ. Καρυπίδη κατά των οποίων καταφέρεται ο κ. Χατζηζήσης. Γιατί; Αλλά ούτε οι επικεφαλής των συνδυασμών Κασαπίδης Γεώργιος, Καρυπίδης Θεόδωρος, Χαστάς Αθανάσιος οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης και προσκληθεί στο δικαστήριο.

Στην αίθουσα του Εφετείου παραβρέθηκα, μόνος μου ως κατηγορούμενος χωρίς την δυνατότητα υπόδειξης ψηφοδελτίων και ισότιμης υπεράσπισης της έδρας της Καστοριάς με τον κ. Χατζηζήση ως κατήγορο.

Το δικαστήριο εξέτασε μόνο τα 8 οκτώ ψηφοδέλτια τα οποία κατέθεσε ο κ. Χατζηζήσης και όχι το σύνολο των ψηφοδελτίων του συνδυασμού του Κ.Κ.Ε σε Φλώρινα και Γρεβενά, χωρίς να έχω, όπως προανέφερα τη δυνατότητα κατάθεσης ψηφοδελτίων από την πλευρά μου, ώστε να υπερασπιστώ με ίσους όρους την έδρα της Καστοριάς.

Επειδή ρωτάτε τι έκαναν οι άλλοι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι από την Καστοριά και η Ν.Ο.Δ.Ε Καστοριάς, σας απαντώ ότι δεν ασχολήθηκε κανείς με το θέμα και δεν επικοινώνησε κανείς μαζί μου.

Το Εφετείο με την απόφαση Α1439/2019 στις 7/8/2019 δέχθηκε ότι από τα οκτώ άκυρα ψηφοδέλτια που υπέδειξε ο κ. Χατζηζήσης στη Π.Ε. Φλώρινας, χωρίς να έχω και εγώ την ανάλογη δυνατότητα αντένστασης και υπόδειξης ψηφοδελτίων στην Π.Ε. Γρεβενών ή Π.Ε. Φλώρινας, τα έξι κακώς κρίθηκαν άκυρα από το Πρωτοδικείο Κοζάνης, και συνεπώς αυτά τα προσέθεσε ως έγκυρα στο αντίστοιχο υπόλοιπο του Συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση»  Κ.Κ.Ε στη Π.Ε Φλώρινας, που από 1448 +6 γίνονται 1454 ψηφοδέλτια, που είναι και το μεγαλύτερο αδιάθετο υπόλοιπο (από εκείνο των 1450 ψήφων), που είχε η «Λαϊκή Συσπείρωση»  Κ.Κ.Ε στην Εκλογική Περιφέρεια Γρεβενών.

Έτσι, ξεκίνησε η “καραμπόλα” με την ανακατανομή των εδρών, με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί η έδρα από την Καστοριά και να την πάρει ο κ. Χατζηζήσης στα Γρεβενά και να ανακηρυχτώ πρώτος επιλαχών υποψήφιος του συνδυασμού μου στην Καστοριά.

Με τον τρόπο αυτό την έδρα στην Καστοριά κατέλαβε ο κ. Μαρκόπουλος του συνδυασμού του κ. Θεόδωρου Καρυπίδη στη αντιπολίτευση. Ο δε κ. Μαρκόπουλος, αφού μίλησε για δικαίωση, ευχαρίστησε δημοσίως τον κ. Χατζηζήση για την ένσταση που υπέβαλε εναντίον μου.

Ένα άλλο ερώτημα που μου θέτετε είναι αν μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο ώστε να μη χαθεί η έδρα από την Καστόρια; Η απάντηση είναι ότι είχα το δικαίωμα να προσφύγω στο Συμβούλιο της Επικρατείας όμως για ευνόητους λόγους η προσφυγή από μέρους μου ήταν αδύνατη . Έτσι με αυτόν τον τρόπο η προσπάθεια που έκανα και εσείς στηρίξατε και στηρίζετε δε μπόρεσε να ευοδωθεί με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ όλους σας από καρδιάς για το έντονο ενδιαφέρον και όσοι με στήριξαν με τη ψήφο τους και όσοι αυτή την φορά δεν με ψήφισαν … τα συμπεράσματα δικά σας.

Αναστάσιος Γουγούσης, Ιατρός

You May Also Like

Η δολοφόνος που την λιντσάρισαν στη Βαρκελώνη. Απήγαγε και δολοφονούσε παιδιά, αφού τα έβγαζε στην πορνεία. Έπινε το αίμα τους και δημιουργούσε με τη σάρκα τους φάρμακα για τη φυματίωση

Η δολοφόνος που την λιντσάρισαν στη Βαρκελώνη. Απήγαγε και δολοφονούσε παιδιά, αφού…

Μια συγνώμη δεν αρκεί/ Γράφει η Τάνια Ώττα

  Μια συγνώμη δεν αρκεί/ Γράφει η Τάνια Ώττα

Ο αγώνας του Γάνου και Χώρας Αμφιλοχιου και οι υποκριτές Αρχιερείς που ανελέητα πολεμούν Μοναχούς

Ο αγώνας του Γάνου και Χώρας Αμφιλοχιου και οι υποκριτές Αρχιερείς που…

Συγκινητικές φωτογραφίες που είναι γεμάτες συναισθήματα

Συγκινητικές φωτογραφίες που είναι γεμάτες συναισθήματα
“Χρεία Αγίου Πνεύματος”. Διδαχή αγίου Διαδόχου Επισκόπου Φωτικής {+486}

Τι (καλό) συμβαίνει στην καρδιά αν πίνετε 1-2 μπύρες την ημέρα

Δεν έχει ακριβώς την φήμη ότι αποτελεί βασικό συστατικό μιας υγιεινής διατροφής,…

Ραγίζει καρδιές η μαμά της 7χρονης Αναστασίας: «9 μήνες πέρασαν χωρίς εσένα μαγικό μας πλάσμα μας λείπεις»

Συμπληρώθηκαν 9 μήνες από τον θάνατο της 7χρονης Αναστασίας, του κοριτσιού με το γλυκό χαμόγελο…

Η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος: Η περιουσία της Rihanna δεν χτίστηκε από τη μουσική

Η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος: Η περιουσία της Rihanna δεν χτίστηκε από τη…

Αφού το video του έγινε viral σε όλον τον πλανήτη ο 11χρονος Νιγηριανός δέχθηκε υποτροφία από κορυφαία σχολή χορού

Αφού το video του έγινε viral σε όλον τον πλανήτη ο 11χρονος…

Άφησα την Αθήνα για ένα χωριό με 300 κατοίκους. Νιώθω ότι έχω συν 10χρόνια ζωής!

Η ιστορία της Εμμανουέλας