25 τμήματα ένταξης σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, εγκρίθηκαν να λειτουργήσουν από τη νέα σχολική χρονιά στην  Δυτική Μακεδονία, προκειμένου να καλύψουν τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες.

«Εγκρίθηκε συνολικά η πρόταση που κάναμε στο Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για διεύρυνση του αριθμού των τμημάτων ένταξης στην Περιφέρεια μας», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Κωνσταντόποπουλος.

Από τα 25 τμήματα ένταξης, τα 16 τμήματα θα λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας  Κοζάνης και από τρία (3) τμήματα ένταξης,  σε σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας.

Οι μαθητές στα τμήματα ένταξης, μαζί με τα μαθήματα του γενικού σχολείου, παρακολουθούν και ειδικά μαθήματα , κυρίως γλώσσας και μαθηματικών.

Πηγή:  ert.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.