Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκινούν τα σχολεία εφέτος στη Δυτική Μακεδονία, αφού τα κενά είναι λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές και ο προγραμματισμός κάνει λόγο για κάλυψη σε όλες τις ειδικότητες μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε στον “Π.Λ.” ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος.
Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (δηλαδή γυμνάσια και λύκεια), όπως τόνισε ο περιφερειακός διευθυντής, εντοπίζονται περί τα είκοσι (20) κενά σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, εκ των οποίων τα επτά (7) αφορούν την ειδικότητα των μαθηματικών (τα τέσσερα (4) εκ αυτών είναι σε σχολεία της Κοζάνης). Επίσης, περί τα τέσσερα (4) κενά υπάρχουν σε ειδικότητες φυσικών – βιολόγων.
Επίσης, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εφέτος υπάρχει μια σημαντική αύξηση των τμημάτων ένταξης στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, όπως τονίζει ο περιφερειακός διευθυντής.
Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τώρα, δηλαδή σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, ελλείψεις παρουσιάζουν οι ειδικότητες των θεατρολόγων, καλλιτεχνικών και μουσικών (σ.σ. πρόκειται για τις ειδικότητες που διαμαρτύρονταν και στην Κοζάνη με το πέρας της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, λέγοντας πως οι εν λόγω καθηγητές θα  μείνουν άνεργοι), με τον κ. Κωνσταντόπουλο να λέει πως θα καλυφθούν με αναπληρωτές. Σημείωσε , ωστόσο, ότι στην πρωτοβάθμια δεν θα προσληφθεί μεγάλος αριθμός αναπληρωτών σε σχέση με πέρυσι.
Στα “πολύπαθα” ειδικά και μουσικά σχολεία της περιοχής, ο κ. Κωνσταντόπουλος διαβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου παιδείας, μέχρι 30/9 θα έχουν καλυφθεί όλα τα κενά. Μάλιστα για την ειδική αγωγή, ξεκαθάρισε πως για πρώτη φορά γίνονται τόσο έγκαιρα προσλήψεις, σημειώνοντας ότι την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν υπηρεσία. Έδωσε, μάλιστα και κάποια πανελλαδικά στοιχεία, αφού από Δευτέρα με το “πρώτο κουδούνι” περί τους 1.261 εκπαιδευτικούς θα αναλάβουν τα τμήματα ένταξης, καθώς επίσης 2.360 δάσκαλοι και 1.335 νηπιαγωγοί.
“Στη Δυτική Μακεδονία δεν έχουμε καμία κενή θέση σε δασκάλους και νηπιαγωγούς”, ξεκαθαρίζει ο ίδιος, λέγοντας πως σε ό,τι αφορά τα ειδικά σχολεία, θα υπάρξει και δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών.
“Γυρίσαμε στην κανονικότητα”, σχολίασε σχετικά, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να αποτελεί πρωτόγνωρη είδηση αλλά γεγονός, το ότι τα μαθήματα ξεκινούν κανονικά , με καθηγητές και δασκάλους, στα σχολεία.

Απεργία με το πρώτο κουδούνι προκήρυξαν οι δάσκαλοι
«Θερμά» φαίνεται να ξεκινάει και η φετινή σχολική χρονιά, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου. Η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι «διαλύει το ολοήμερο νηπιαγωγείο», ότι επιβάλλει 25ωρο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του νηπιαγωγείου και ότι δεν προχωρά σε καμία επίλυση των τεράστιων κτιριακών προβλημάτων. Χαρακτηρίζει, επίσης, «επικοινωνιακού χαρακτήρα» την εξαγγελία για επέκταση και γενίκευση του θεσμού του ολοήμερου, εκτιμώντας ότι στην πραγματικότητα «συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο». «Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ υποβαθμίζει, δίχως αιδώ, τον παιδαγωγικό και αντισταθμιστικό ρόλο του ολοήμερου νηπιαγωγείου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.

 

Πηγή:  prlogos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ζητείται άτομο για πρακτική άσκηση στην εφημερίδα “Ορίζοντες”

Ζητείται άτομο για πρακτική άσκηση στην εφημερίδα “Ορίζοντες”

Η κατάταξη εμού, του Χρίστου Γεωργίου, εις τον Τουρκικόν Στρατόν (!). Έτος 1911.

“Ο Γέρμας και τα γεγονότα του Μακεδονικού Αγώνα”: Η κατάταξη εμού, του…

Συμμετοχή του ΣΥυλλόγου στο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ(φωτογραφίες)

Τον Σύλλογο «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» εκπροσώπησε στο συνέδριο η επίτιμη πρόεδρος κα Ειρήνη Γεωργοσοπούλου – Μισκία. 

O πρώτος επίσημος εορτασμός του Αγίου Νεομάρτυρος Μάρκου του Κλεισουριέως

O πρώτος επίσημος εορτασμός του Αγίου Νεομάρτυρος Μάρκου του Κλεισουριέως

Έγκριση διάθεσης πίστωσης 250.000,00 € για το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία, διευθετήσεις και αποκαταστάσεις στην περιοχή του Σαρανταπόρου»

  Έγκριση διάθεσης πίστωσης 250.000,00 € για το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία, διευθετήσεις…

Συμμετοχή του ΕΠΑΛ Καστοριάς στο έργο H2020 «Open Schools for Open Societies-OSOS»

Συμμετοχή του ΕΠΑΛ Καστοριάς στο έργο H2020 «Open Schools for Open Societies-OSOS»

Κλειστά ακόμα δυο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Καστοριά και Άργος

Κλειστά ακόμα δυο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Καστοριά και Άργος

Διαβούλευση Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το 2021

  Διαβούλευση Προγράμματος Τουριστικής Προβολής  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το 2021

Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου: «Θα φτιάξουμε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο 4ο Δημοτικό Σχολείο»

Την πρόθεση του Δήμου Άργους Ορεστικού να κατασκευαστεί η πολυπόθητη από εκπαιδευτικούς,…