χαλβάς σιμιγδαλένιος

Χαλβάς σιμιγδαλένιος: Ένα παραδοσιακό γλυκό

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι παραδοσιακός σπιτικός και παρασκευάζεται με βασικά υλικά το σιμιγδάλι, το βούτυρο (ή λάδι) και σιρόπι από ζάχαρη (ή πετιμέζι) και νερό. Είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος στην κατασκευή. Η πιο γνωστή μέθοδος ονομάζεται και ένα, δύο, τρία, τέσσερα (1, 2, 3, 4) από τις αναλογίες των συστατικών (κατά όγκο) σύμφωνα με τη σειρά που χρησιμοποιούνται, δηλαδή:

  • 1 μέρος βούτυρο (ή λάδι),
  • 2 μέρη σιμιγδάλι,
  • 3 μέρη ζάχαρη (ή πετιμέζι) και
  • 4 μέρη νερό.

Αρχικά καβουρντίζεται σε καυτό βούτυρο το σιμιγδάλι και εν συνεχεία στο μίγμα προστίθεται σιρόπι από ζάχαρη και νερό, το οποίο βράζει μέχρι να απορροφηθεί. Αρωματίζεται με κανέλα, γαρύφαλλα και ξύσμα πορτοκαλιού. Μόλις η υγρασία απορροφηθεί εντελώς, ο χαλβάς είναι έτοιμος και προστίθενται σταφίδες. Το γλυκό σερβίρεται είτε ζεστό μόλις πήξει το μείγμα σε μπολάκια με κουτάλι είτε, συνηθέστερα, πιέζεται σε κυκλική φόρμα με σχέδια για ζελέ και, αφού γυριστεί με αυτή ανάποδα σε πιατέλα, σερβίρεται σε κομμάτια. χαλβάς σιμιγδαλένιος

https://www.pagenews.gr/

You May Also Like

Καλοφτιαγμένο και νόστιμο φαγητό! Μακαρόνια κοχύλια με κιμά και σάλτσα ντομάτας..

Καλοφτιαγμένο και νόστιμο φαγητό! Μακαρόνια κοχύλια με κιμά και σάλτσα ντομάτας..

Τρώγεται ζεστό και κρύο!

Συνταγή για Ρυζόγαλο που θυμίζει γιαγιά !

Κουλουράκια με Νουτέλα και Σφολιάτα με 3 υλικά σε 5 λεπτά

Σε 15 λ έχετε τραγανά και λαχταριστά κουλουράκια που σίγουρα θα απολαύσετε.

Φτιάχνουμε αυθεντική πανακότα όπως οι Ιταλοί (βήμα-βήμα)

Φτιάχνουμε αυθεντική πανακότα όπως οι Ιταλοί (βήμα-βήμα)

Ο τρόπος για να ξαλμυριστεί εύκολα ο μπακαλιάρος

Ο μπακαλιάρος αποτελεί τη νούμερο 1 επιλογή, ανήμερα της εθνικής μας εορτής, της 25ης Μαρτίου

Πεντανόστιμη Τούρτα κατσαρόλας με μπισκότα πτι μπερ !!!

Με λίγα υλικά και γρήγορο!

Συνταγή για το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι-μπερ!

Συνταγή για το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι-μπερ!

Πανεύκολα μπισκότα βρώμης με μπανάνα!

Πανεύκολα μπισκότα βρώμης με μπανάνα!

Η τέχνη του κεφτέ- Tα μυστικά για να σας βγει ζουμερός και αφράτος

Ο κεφτές ή αλλιώς τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο απολαυστικά και εύκολα μας φαγητά, αλλά ταυτόχρονα κι ένα από τα πιο δύσκολα να πετύχει κανείς στην υφή. 

Νηστίσιμα σκαλτσούνια με λουκούμι

Υπέροχα νηστίσιμα σκαλτσούνια με λουκούμι