Είναι η εποχή που οι νεραντζιές μας χαρίζουν τα άνθη τους με το ξεχωριστό άρωμα. Τι πιο όμορφο από το να τα μαζέψουμε προσεχτικά και να τα μετατρέψουμε σε ένα απίθανο γλυκό του κουταλιού; Μπορεί να χρειάζονται λίγη ιδιαίτερη μεταχείριση όμως το αποτέλεσμα θα είναι τόσο γευστικό που θα μας ανταμείψει. Καλό είναι να ετοιμάσουμε το γλυκό αμέσως μόλις μαζέψουμε τα πέταλα, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ζωηρά και τρυφερά.

Δείτε παρακάτω πώς θα το φτιάξετε:

Υλικά για ένα βαζάκι των 250 γρ.
300 γρ. πέταλα εσπεριδοειδών (ιδανικά νεράντζια)
300 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
150 γρ. νερό
1/4 πορτοκάλι, ψίχα και φλούδα
1/4 λεμόνι, ψίχα και φλούδα

Διαδικασία
Αφαιρούμε προσεκτικά και με απαλές κινήσεις, τα πέταλα. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να στραγγίξουν καλά τα νερά τους. Τα ζυγίζουμε, τα ανακατεύουμε με ισόποση ζάχαρη και τα αφήνουμε για περίπου μισή ώρα τα μέσα στη ζάχαρη ώστε να βγάλουν υγρά.

Τρίβουμε με απαλές κινήσεις τα πέταλα με τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσουν να αποκτούν διαφάνεια. Ενώ αρχικά τα χέρια είναι στεγνά, θα παρατηρήσουμε στα χέρια μας υγρασία. Μεταφέρουμε τα πέταλα με τη ζάχαρη σε μία μικρή κατσαρόλα. Όσο είναι το βάρος τους, προσθέτουμε μισή ποσότητα νερού.

Κόβουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι στα τέσσερα και όπως είναι η φλούδα μαζί με την ψίχα, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία και μετά δυναμώνουμε, περίπου στη μέση. Όχι σε δυνατή για να μην καραμελώσει η ζάχαρη και σκουρύνει το σιρόπι.

Με το θερμόμετρο ελέγχουμε το σιρόπι μέχρι να φτάσει τους 102 βαθμούς κελσίου. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, τότε δοκιμάζουμε το σιρόπι με την παραδοσιακή μέθοδο, δηλαδή ρίχνουμε σε ένα μικρό πιατάκι μικρέ σταγόνες και αν δούμε ότι δεν απλώνουν, τότε είναι έτοιμο.

Αδειάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένο βάζο, σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και το γυρνάμε ανάποδα έως ότου κρυώσει.

https://cantina.protothema.gr/

You May Also Like

Δροσερή κρέμα μαστίχα-λεμόνι

Είναι ένα κομψό επιδόρπιο, αφράτο και ελαφρύ.

Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού

Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού

Σοκολατένιο κέικ διαίτης με λίγες θερμίδες

Σοκολατένιο κέικ διαίτης με λίγες θερμίδες

Εύκολο σουφλέ ζυμαρικών στο φούρνο, νόστιμο και γρήγορο

Ένα νόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με αλλαντικά και τυριά.

Αντίο τηγάνι. Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου (συν δύο μυστικά)

Με αυτά τα δύο υλικά στο μείγμα τα κεφτεδάκια θα γίνουν αφρός.

Αντίο τηγάνι – Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου

Table of Contents Hide Πεντανόστιμα και χωρίς περιττά λάδιαΑφράτα κεφτεδάκια φούρνουΜέθοδος:Συμβουλές: Πεντανόστιμα…

Κουρκουμπίνια φούρνου: Πεντανόστιμο σιροπιαστό γλυκάκι με 5 υλικά που γίνεται πολύ εύκολα

Table of Contents Hide Κουρκουμπίνια φούρνου: Πεντανόστιμο σιροπιαστό γλυκάκι με 5 υλικά…

Σπιτική συνταγή για αφράτα παραδοσιακά τσουρέκια

Σπιτική συνταγή για αφράτα παραδοσιακά τσουρέκια

Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλας

Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλας

Μελάσα: Τα τεράστια οφέλη της και δύο μοναδικές συνταγές

Table of Contents Hide Μελάσα: Τα τεράστια οφέλη της και δύο μοναδικές…