Τη δυνατότητα να λάβουν 3.000 ευρώ ως επίδομα γέννας θα έχουν οι κάτοικοι ενός δήμου της Ευρυτανίας, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της περιοχής.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (24/10) στον ΑΝΤ1, ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξανδρος Καρδαμπίκης ανέφερε ότι από το 2023 ο δήμος Αγράφων «πήρε την απόφαση ότι όλα τα παιδάκια που γεννήθηκαν το 2022, οι μητέρες τους θα έπαιρναν 1.500 ευρώ».

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, από το 2024 ο δήμος Αγράφων θα αυξήσει το επίδομα γέννας στα 3.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αγράφων αναφέρθηκε στον αριθμό των γεννήσεων που έλαβαν το επίδομα και είπε ότι είναι «κάτω από 10 κάθε φορά».

Για να λάβει κάποιος το συγκεκριμένο επίδομα γέννας είπε ότι υπάρχουν κάποια κριτήρια αφενός οικονομικά, αφετέρου οι γονείς να είναι δημότες Αγράφων.

Επιπλέον τόνισε ότι θα συναντηθούν με την κ. Ζαχαράκη γιατί τα Άγραφα έχουν πολύ σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα. «Δεν υπάρχει συγκεκριμένη δημογραφική πολιτική», είπε χαρακτηριστικά. «Εδώ πέρα η κύρια ασχολία είναι η κτηνοτροφία, η οποία έχει πληγεί πάρα πολύ από τα κοπάδια των λύκων. Η πολιτεία πρέπει να λάβει κάποια μέτρα», τόνισε ακόμα.

«Στον δήμο Αγράφων απασχολώ αυτή τη στιγμή 40 υπαλλήλους πάνω από 55 ετών. Εγώ θέλω να επιδοτηθεί να πάρω 40 νέα άτομα και ακόμα καλύτερα γυναίκες», είπε σχετικά με πρόταση που είχε κάνει παλαιότερα.

Σε δηλώσεις που έκανε χθες στο Action 24, ο κ. Καρδαμπίκης παρότρυνε και νέα ζευγάρια που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους οικογένεια, αν το επιθυμούν, να εγκατασταθούν στα Άγραφα.

Μάλιστα, όπως τόνισε, ο δήμος Αγράφων χρηματοδοτεί και την εξωσωματική γονιμοποίηση για τα παιδιά που θα γεννηθούν στον δήμο.

ieidiseis.gr

You May Also Like

Ένας Έλληνας τερματίζει πρώτος στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1920

Η άγνωστη ιστορία του Παναγιώτη Τριβουλίδα

Κρήτη: 47χρονος σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε σε τουρίστες και αστυνομικούς [βίντεο]

Ενας 47χρονος σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε σε τουρίστες και αστυνομικούς στην Κρήτη.

Πάσχα 2020: Ποια η τιμή του αρνιού – Πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι

Πάσχα 2020: Ποια η τιμή του αρνιού – Πόσο κοστίζει το πασχαλινό…

Νεκροί αστυνομικός υποδιευθυντής και η σύζυγός του σε τροχαίο

Ανετράπη η μηχανή τους από μπαγκαζιέρα προπορευόμενου οχήματος

Η συγκλονιστική ιστορία της Βασιλικής: Οι 17 μαχαιριές για έναν άγγελο

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει, το πανελλήνιο.

Φωτιά στην Πάρνηθα: Εθελοντής πυροσβέστης κοιτά αποκαρδιωμένος την καταστροφή

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, δεν ήταν αρκετό»

Τέλος σε θέατρα, συναυλίες για 15 ημέρες στην Αττική

Τέλος σε θέατρα, συναυλίες για 15 ημέρες στην Αττική

Γροθιά στο στομάχι μέσα σε 45” δίνει το μήνυμα μαθητών της Επιδαύρου για τις 17 δολοφονίες γυναικών το 2021!

Από την Καρολάιν και τη Μόνικα έως την Τζεβριέ στην Αλεξανδρούπολη!