Όπως συμβαίνει συνήθως στις εκλογικές αναμετρήσεις, έτσι και στις εκλογές 2023 αναμένεται να υπάρξει δωρεάν διέλευση των εκλογέων από τα διόδια.

Οι μπάρες των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους, εκτός απροόπτου, θα είναι σηκωμένες από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 19 Μαΐου για όσους οδηγούς μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Αντίστοιχα, θα υπάρξει δωρεάν πέρασμα από τα διόδια και για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, με τη διαφορά ότι αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σχεδόν 48 ώρες νωρίτερα, δηλαδή από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου (θα απαιτείται επίδειξη των σχετικών εγγράφων).

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται από την εκάστοτε πολιτική εξουσία προκειμένου οι εκλογείς από όλη την Ελλάδα να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους και να μην παρατηρούνται οι σύνηθες μεγάλες ουρές χιλιομέτρων μπροστά στα μεγάλα διόδια της επικράτειας.

Η δωρεάν διέλευση των εκλογέων από τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους γίνεται κατόπιν κρατικής εντολής. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο, αναμένεται να δοθεί και με τη… βούλα το πράσινο φως τις επόμενες ημέρες.

Το χρονικό διάστημα που ο καθένας θα μπορεί να περάσει από τα διόδια χωρίς να πληρώσει, αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 8 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου, την επομένη δηλαδή των εκλογών. Σημειώνεται ότι οι παραχωρησιούχοι που εκμεταλλεύονται τα διόδια, θα αποζημιωθούν από το κράτος για τις δωρεάν διελεύσεις. Στις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να ζητά ελεύθερες διελεύσεις, όπως και η πλευρά των παραχωρησιούχων αντίστοιχα έχει δικαίωμα να ζητά αποζημιώσεις για αυτές τις διελεύσεις.

Πηγή:dikaiologitika.gr

You May Also Like

Στην μικρή οθόνη μεταφέρεται η υπόθεση της Πάτρας – Αμερικανική εταιρεία θα γυρίσει ντοκιμαντέρ για τα τρία νεκρά κορίτσια

Στη μικρή οθόνη φαίνεται πως θα μεταφερθεί με τη μορφή ντοκιμαντέρ το θρίλερ…

Διάσημα μαγαζιά στην Ελλάδα που δεν υπάρχουν πιά

Βουτάμε στη νοσταλγία και θυμόμαστε εκείνα τα χρόνια που δίναμε ραντεβού στο…

Π.Δ.Σ.Ο.: Ο μεθοδευμένος θάνατος του «λογιστάκου» «Hannibal ante portas” ή αλλιώς « o Αννίβας προ των πυλών»

Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων

Αγαθοκλέους: 14 μήνες δεν ξυρίστηκε και απουσίαζε 7 μήνες από το σπίτι για τον ρόλο του Αγίου Παϊσίου

Αποκάλυψε την αντίδραση του γιου του όταν τον είδε να υποδύεται τον Άγιο Παΐσιο

Συνταξιούχοι: Παναττική κινητοποίηση στις 7 Μαρτίου

Συνταξιούχοι: Παναττική κινητοποίηση στις 7 Μαρτίου

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Πολιτισμού και Θεάματος ΔΥΠΑ περιόδου 2023-2024

Συνολικά θα εκδοθούν έως 150.000 επιταγές, συνολικού προϋπολογισμού 2.250.000 €.

Μπακογιάννη για τα Τέμπη: «Θα υπάρξει δικαίωση – Και ο Καραμανλής θα κριθεί»

«Θα υπάρξει αυτή η Nέμεσις, θα υπάρξει δικαίωση. Απλώς είναι θέμα χρόνου»

Καιρός: Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες έως το τέλος της εβδομάδας – Πρόγνωση από τη Ν. Ζιακοπούλου

Επιμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα, καλοκαιρινές θα είναι οι θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο

Μέτρα κατά της ακρίβειας: Μειώνεται έως και 28% η τιμή του βρεφικού γάλακτος

Από σήμερα εξάλλου ξεκινάει τυπικά και η εφαρμογή των άλλων τριών μέτρων για την καταπολέμηση της ακρίβειας