Όλοι τους μηδενός εξαιρουμένου αναφέρονται στα περήφανα γηρατειά δείχνοντας το ενδιαφέρον τους με πύρινους λόγους και μόνον για την όσο το δυνατόν πιο προσεγμένη φροντίδα τους.

Όλοι τους μηδενός εξαιρουμένου δείχνουν αμέριστο το ενδιαφέρον τους για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας να μην είναι μειωμένη σε καμία περίπτωση η υγειονομική τους φροντίδα.

Στους καιρούς όμως που φτάσαμε να ζούμε – για να μην πάμε πιο πίσω – όχι μόνον δεν έχει εξασφαλισθεί η φροντίδα της υγείας τους, τόσο ευάλωτη που είναι σε αυτή την ηλικία αλλά αντιθέτως συνεχώς οπισθοδρομεί προς το χειρότερο με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία τους να αυξάνει συνεχώς και εξαιτίας αυτής της ταλαιπωρίας τους να συντομεύει την ζωή τους.

Δεν είμαστε εμείς που θα πρωτοτυπήσουμε με τις επισημάνσεις μας για τις ελλείψεις που παρουσιάζουν τα Νοσοκομεία σε Ιατρικό προσωπικό χωρίς να καλύπτουν βασικές ειδικότητες από τις οποίες έχει ανάγκη η φροντίδα της υγείας των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Που κατάφεραν πληρώνοντας μέχρι την τελευταία δεκάρα προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία μαζί και αυτά τα ποσά που αφορούν την ιατρική τους περίθαλψη.

Δεν είμαστε εμείς που θα πρωτοτυπήσουμε επισημαίνοντας τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην υπόθεση των φαρμάκων με τα πρωτογενή και τα γενόσημα και τις επιβαρύνσεις που επιβάλλονται στο κόστος της συμμετοχής τους.

Δεν έφταναν οι περικοπές στις συντάξεις τους που επιβλήθηκαν την τελευταία πενταετία των μνημονίων πρόσφατα έχουμε καινούρια περικοπή με την αύξηση της συμμετοχής τους για την φροντίδα της υγείας τους με άλλα 2% στην σύνταξή τους αυξάνοντας από το 4% στο 6% με άγνωστο στο τι θα ακολουθήσει μέσα από τα προαπαιτούμενα που θα αποφασιστούν.

Και ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία τα εισπράττουν προκαταβολικά αφαιρώντας τα ποσά από τις συντάξεις τους δεν αποδίδονται για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις προς τους δικαιούχους που υπηρετούν την υπόθεση υγεία αλλά τα χρησιμοποιούν για να καλύψουν οικονομικά κενά άλλων ταμείων.

Οι ελλείψεις όμως των Νοσοκομείων από την κατάργηση της λειτουργίας βασικών ειδικοτήτων επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το συνταξιοδοτικό εισόδημά τους. Από το γεγονός το ότι θα πρέπει να επιλέξουν ή να προσφύγουν στα ιδιωτικά ιατρεία και να καταβάλουν την προβλεπόμενη αμοιβή από την οποία ελάχιστο ποσό θα τους επιστραφεί ή για να πάνε σε γειτονικό Νοσοκομείο άλλου Νομού γιατί όχι και στη Θεσσαλονίκη που διαθέτουν την ειδικότητα που έχουν ανάγκη πληρώνοντας όμως έξοδα μεταφοράς και διαμονής όταν με το καλό βρεθεί η ημερομηνία για το ραντεβού, όπου αυτό το γεγονός να επιδεινώσει την πάθησή τους και να συντομεύσει την ζωή τους.

Το ρεπορτάζ διαθέτει πολλά στοιχεία για τις ελλείψεις που έχει το Νοσοκομείο Καστοριάς δεν κρίνεται όμως σκόπιμο να τις αναφέρουμε από τη στιγμή που τις γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και οι άρχοντες του τόπου αλλά και οι συνταξιούχοι και όλοι οι υπόλοιποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Δεν είναι δυνατόν όμως να μην αναφερθούμε στο πρωτόγνωρο φιλότιμο που διαθέτει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα τμήματα που λειτουργούν στο Νοσοκομείο και εξυπηρετούν με τις προσπάθειές τους ασθενείς όσοι και αν είναι αυτοί.

Όμως επιτέλους κάποιοι θα πρέπει να ενδιαφερθούν και αυτοί δεν είναι άλλοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να τρέξουν χωρίς καμιά αναβολή για να εξασφαλίσουν την πλήρωση των θέσεων στο Νοσοκομείο Καστοριάς και να εξασφαλίσουν άμεσα την λειτουργία τουλάχιστον ενός υπέρηχου με το ανάλογο επιστημονικό προσωπικό για να μην ταλαιπωρείται όχι μόνον η τρίτη ηλικία αλλά και όσοι θα το έχουν ανάγκη.

Δεν μπορεί και αυτό το λίγο να είναι ακατόρθωτο: προς Θεού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Το κούρεμα που κολακεύει τις γυναίκες μετά τα 50 και φρεσκάρει την εικόνα τους

Το κούρεμα που κολακεύει τις γυναίκες μετά τα 50 και φρεσκάρει την…

Παίρνουν με τα… αυγά οι Ολλανδοί τον Μπέζος επειδή θέλει να γκρεμίσει ιστορική γέφυρα για να περάσει το νέο του κότερο

Μπλοκαρισμένο στο ναυπηγείο όπου κατασκευάστηκε παραμένει το 127 μέτρων υπερπολυτελές γιοτ του…

Ο Προφήτης Ηλίας και οι 4 ίπποι, συμβολικοί των αρετών του, που τον ανέβασαν “ως εις τον Ουρανόν”

Ο Προφήτης Ηλίας και οι 4 ίπποι, συμβολικοί των αρετών του, που…

15 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να αναπολήσεις τα ’80s και 90s

Table of Contents Hide 15 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να αναπολήσεις…

Η εμπειρία της εγκυμοσύνης σε 6 τρυφερά και χαριτωμένα σκίτσα

Η εμπειρία της εγκυμοσύνης σε 6 τρυφερά και χαριτωμένα σκίτσα

Σωκράτης Μάλαμας: Η «Πριγκιπέσσα» και η ιστορία που έγινε τραγούδι

Τα περισσότερα τραγούδια στο ελληνικό πεντάγραμμο κουβαλούν τη δική τους ιστορία τους…

Σε ποια περιοχή βρισκόταν ο περίφημος Μπύθουλας με τον λαουτζίκο στη Μαντάμ Σουσού του Δημήτρη Ψαθά; Η φαντασμένη γυναίκα που έγινε θεατρικό, ταινία και τηλεοπτική σειρά με την Άννα Παναγιωτοπούλου

Σε ποια περιοχή βρισκόταν ο περίφημος Μπύθουλας με τον λαουτζίκο στη Μαντάμ…

Ακάρεα, κοριοί, τσιμπούρια: Πως θα ξεχωρίσετε 9 διαφορετικά τσιμπήματα και τι πρέπει να κάνετε στο καθένα

Table of Contents Hide Ακάρεα, κοριοί, τσιμπούρια: Πως θα ξεχωρίσετε 9 διαφορετικά…

Τιτανικός: Η ιστορία του αληθινού Τζακ που έπαιξε ο ΝτιΚάπριο – Επέζησε από το ναυάγιο αλλά είχε τραγικό τέλος

Table of Contents Hide Τιτανικός: Η ιστορία του αληθινού Τζακ που έπαιξε…

15 χειμωνιάτικες φωτογραφίες γεμάτες με την παιδική ευτυχία στην εξοχή

Η φωτογράφος Έλενα Σουμίλοβα είναι μητέρα δύο ζωηρών αγοριών και αποφάσισε να…