Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή που πάντα πετυχαίνει.
Υλικά
-
1 φαρίνα
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
-
250 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
-
Για τη γέμιση
-
Φέτες μπέικον, τυρί τριμμένο και ότι βάλει η φαντασία σας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
Βήμα 1
Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και ζυμώνουμε με τα χέρια ή στο μίξερ.
-
Βήμα 2
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά.
-
Βήμα 3
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε τέσσερα ίσα μέρη (245 γρ το καθένα). Αλευρώνουμε σε μια λεία επιφάνεια τη ζύμη μας και ανοίγουμε σε φύλλο.
-
Βήμα 4
Κόβουμε σε οκτώ τρίγωνα και ρίχνουμε στο καθένα ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Εγώ έβαλα λίγη κέτσαπ και τα γέμισα με τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο λουκάνικο πεπερόνε.
-
Βήμα 5
Τυλίγουμε σε κρουασάν γυρίζοντας τις άκρες προς τα μέσα για να μην φύγει η γέμιση κατά το ψήσιμο.Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς στον αέρα.