Με το που βγει από τον φούρνο, τα λεπτά που χρειάζονται για να κρυώσει θα σου φανούν ανυπόφορα.

Όχι, αυτή δεν είναι μια “αυθεντική” συνταγή για μπουγάτσα με τραβηχτό φύλλο αέρος, όπως την φτιάχνουν οι γιαγιάδες (και τα καλά μπουγατσοπωλεία) στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι όμως μια πανεύκολη συνταγή με παχουλή, αφράτη κρέμα και ολόχρυσο -από το βούτυρο- φύλλο κρούστας, που τα λεπτά που χρειάζονται για να κρυώσει λίγο και να σταθεί η κρέμα της, θα σου φανούν ανυπόφορα. Δεν θα την πω “μπουγάτσα της τεμπέλας” γιατί δεν υπάρχει τίποτα τεμπέλικο στο να φτιάχνεις τα δικά σου γλυκά, ειδικά αυτού του street food τύπου. Προτείνω να μην παραλείψεις την μπόλικη κανελο-ζάχαρη άχνη στο τέλος, γιατί η κρέμα από μόνη της δεν είναι πολύ γλυκιά, όπως δηλαδή αρμόζει σε μια σωστή μπουγάτσα.

Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα στα highlights του Instagram και στο IGTV.

Φτιάξε την λαχταριστή μπουγάτσα, ανέβασε την δημιουργία σου σε Instagram story, κάνε mention @madamegingercom και θα την αναδημοσιεύσουμε στα stories μας!

Συνταγή

Εύκολη μπουγάτσα με φύλλο κρούστας

  • Μερίδες: 8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά
  • Σκεύος: ορθογώνιο ταψί 30Χ25 εκ.
  • Η μπουγάτσα καταναλώνεται καλύτερα μέσα στην ίδια μέρα. Μπορούμε όμως να τη φυλάξουμε στο ψυγείο για 1-2 μέρες ακόμα και να τη ζεστάνουμε για λίγα λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, πριν τη σερβίρουμε.

Υλικά για την κρέμα

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 130 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδος

Άλλα υλικά

  • 10 φύλλα κρούστας
  • 140 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, την ζάχαρη και το αλάτι να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά.

2) Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα και αφήνουμε να σιγοβράσει η κρέμα, για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να πήξει.

3) Όταν πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.

4) Βουτυρώνουμε ένα ταψί με πινέλο και στρώνουμε 5 φύλλα εναλλάξ (κατά μήκος και κατά πλάτος), βουτυρώνοντας καλά το καθένα.

5) Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα. Εάν περισσεύουν πολύ, κόβουμε τα φύλλα όπου χρειάζεται. Τα διπλώνουμε στις άκρες σχηματίζοντας το “γείσο” και το βουτυρώνουμε και αυτό.

6) Ψήνουμε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει το φύλλο και να χρυσοψηθεί.

7) Την αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά, την κόβουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζοντάς την με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

https://www.madameginger.com/

You May Also Like

Το ταξίδι της Ντόλυ έφτασε στο τέλος του, την βρήκε την Ιθάκη της!

Το ταξίδι της Ντόλυ έφτασε στο τέλος του, την βρήκε την Ιθάκη της! (φωτογραφίες)

Συνταγή για σπιτική λεμονάδα για όλη την οικογένεια!

Συνταγή για σπιτική λεμονάδα για όλη την οικογένεια!

Τούρτα Χιονούλα

Ότι ακριβώς χρειάζεσαι για να εντυπωσιάσεις

Δροσερό Παγωτό Σάντουιτς σε 3 γεύσεις! Γίνεται πανεύκολα.

Δροσερό Παγωτό Σάντουιτς σε 3 γεύσεις!

Τσουρέκι γεμιστό με Nutella

Υλικά Για το τσουρέκι: 600 γρ. αλεύρι 240 γρ. ζάχαρη 160 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο…

Κέικ στο άψε σβήσε (εύκολο, πεντανόστιμο, μαλακό, φουσκωτό και αφράτο!)

Κέικ στο άψε σβήσε (εύκολο, πεντανόστιμο, μαλακό, φουσκωτό και αφράτο!)

Πεντανόστιμη Τούρτα κατσαρόλας με μπισκότα πτι μπερ !!!

Με λίγα υλικά και γρήγορο!

Εύκολο γλυκό ψυγείου με τρία υλικά – Χωρίς αυγά και χωρίς αλεύρι

Θυμίζει μιλγέιγ αλλά δεν είναι. Από τα πιο εύκολα γλυκά που έχετε φτιάξει

Υπέροχη Πατατοσαλάτα που θα τους ξετρελάνει όλους

Δείτε τη συνταγή για την πατατοσαλάτα

Κουρκουμπινάκια φούρνου με σκέτο φύλλο, βούτυρο και ζάχαρη που γίνονται πανεύκολα

Κουρκουμπινάκια φούρνου με σκέτο φύλλο, βούτυρο και ζάχαρη που γίνονται πανεύκολα