Με το που βγει από τον φούρνο, τα λεπτά που χρειάζονται για να κρυώσει θα σου φανούν ανυπόφορα.

Όχι, αυτή δεν είναι μια “αυθεντική” συνταγή για μπουγάτσα με τραβηχτό φύλλο αέρος, όπως την φτιάχνουν οι γιαγιάδες (και τα καλά μπουγατσοπωλεία) στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι όμως μια πανεύκολη συνταγή με παχουλή, αφράτη κρέμα και ολόχρυσο -από το βούτυρο- φύλλο κρούστας, που τα λεπτά που χρειάζονται για να κρυώσει λίγο και να σταθεί η κρέμα της, θα σου φανούν ανυπόφορα. Δεν θα την πω “μπουγάτσα της τεμπέλας” γιατί δεν υπάρχει τίποτα τεμπέλικο στο να φτιάχνεις τα δικά σου γλυκά, ειδικά αυτού του street food τύπου. Προτείνω να μην παραλείψεις την μπόλικη κανελο-ζάχαρη άχνη στο τέλος, γιατί η κρέμα από μόνη της δεν είναι πολύ γλυκιά, όπως δηλαδή αρμόζει σε μια σωστή μπουγάτσα.

Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα στα highlights του Instagram και στο IGTV.

Φτιάξε την λαχταριστή μπουγάτσα, ανέβασε την δημιουργία σου σε Instagram story, κάνε mention @madamegingercom και θα την αναδημοσιεύσουμε στα stories μας!

Συνταγή

Εύκολη μπουγάτσα με φύλλο κρούστας

  • Μερίδες: 8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά
  • Σκεύος: ορθογώνιο ταψί 30Χ25 εκ.
  • Η μπουγάτσα καταναλώνεται καλύτερα μέσα στην ίδια μέρα. Μπορούμε όμως να τη φυλάξουμε στο ψυγείο για 1-2 μέρες ακόμα και να τη ζεστάνουμε για λίγα λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, πριν τη σερβίρουμε.

Υλικά για την κρέμα

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 130 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδος

Άλλα υλικά

  • 10 φύλλα κρούστας
  • 140 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, την ζάχαρη και το αλάτι να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά.

2) Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα και αφήνουμε να σιγοβράσει η κρέμα, για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να πήξει.

3) Όταν πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.

4) Βουτυρώνουμε ένα ταψί με πινέλο και στρώνουμε 5 φύλλα εναλλάξ (κατά μήκος και κατά πλάτος), βουτυρώνοντας καλά το καθένα.

5) Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα. Εάν περισσεύουν πολύ, κόβουμε τα φύλλα όπου χρειάζεται. Τα διπλώνουμε στις άκρες σχηματίζοντας το “γείσο” και το βουτυρώνουμε και αυτό.

6) Ψήνουμε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει το φύλλο και να χρυσοψηθεί.

7) Την αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά, την κόβουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζοντάς την με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

https://www.madameginger.com/

You May Also Like

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου

Γιατί τρώμε το ψάρι -και δη μπακαλιάρο- την ημέρα του Ευαγγελισμού;

Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Νόστιμη και πιο εύκολη τυρόπιτα.

Η σπιτική Ζύμη για Πίτσα, που θα καθιερώσεις!

Σας παρουσιάζουμε μία πολύ εύκολη και νόστιμη σπιτική ζύμη για πίτσα που…

Σοκολατένιο κέικ διαίτης με λίγες θερμίδες

Σοκολατένιο κέικ διαίτης με λίγες θερμίδες

Ο τρόπος για να ξαλμυριστεί εύκολα ο μπακαλιάρος

Ο μπακαλιάρος αποτελεί τη νούμερο 1 επιλογή, ανήμερα της εθνικής μας εορτής, της 25ης Μαρτίου

Υπέροχα αφράτα ντόνατς (μίνι λουκουμάδες)

Υπέροχα αφράτα ντόνατς (μίνι λουκουμάδες)

Φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα μουστάρδας !!!

Φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα μουστάρδας..👩‍🍳 Υλικά 👩‍🍳👩‍🍳👩‍🍳 1 φιλέτο στήθος…

Αφράτη πάστα φλώρα

Φανταστική, αφράτη και εύκολη συνταγή για να έχεις την καλύτερη πάστα φλώρα που θα εντυπωσιάσει!

Απίθανη συνταγή για τρουφάκια με πτι-μπερ σε χρόνο ρεκόρ!

Απίθανη συνταγή για τρουφάκια με πτι-μπερ σε χρόνο ρεκόρ!

Εδώ ο καλός λουκουμάς με μπόλικο μέλι, κανέλα και σουσάμι… είναι νόστιμοι και τραγανοί

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “‎Rania Mantopoulou‎ – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ” ΥΛΙΚΑ 2…