Ελαφριά και δροσερή τούρτα με φρούτα .
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 πακέτα σαβουαγιάρ
- 1 λιτρο κρέμα γάλακτος
- λίγη άχνη
- 2 κουτιά κομπόστα ροδάκινο (τα οποία τα κόβουμε σε ροδέλες)
- 1 μικρό κουτί κομπόστα ανανά
- Κεράσια ζαχαροπλαστικής για το γαρνίρισμα.
Για το σιρόπι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε πρώτα το σιρόπι μας για 5 λεπτά.
- Έπειτα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με όση άχνη
θέλετε (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλετε την σαντιγύ σας) μέχρι να σφίξει
πολύ. Εγώ βάζω 5 κ.σ. στο 1 λίτρο κρέμα γάλακτος. - Βάζουμε την σαντιγύ μας στο ψυγείο.
- Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στο σιρόπι και στρώνουμε μια στρώση από αυτά σε μια στρογγυλή πιατέλα.
- Απο πάνω τους στρώνουμε μια στρώση ροδάκινα ροδέλες (στραγγισμένα)
- Πάνω από τα ροδάκινα αλείφουμε λίγη σαντιγύ.
- Ξαναστρώνουμε μια στρώση μπισκότα σιροπιασμένα, άλλη μια ροδάκινα και στο τέλος καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγύ.
- Εαν μας έχουνε μείνει σαβουαγιάρ τα “χτίζουμε ” στα πλαϊνά της τούρτας.
- Στολίζουμε την τούρτα μας με τις ροδέλες ανανά ολόκληρες ή σαν μισοφέγγαρα και τα κεράσια ζαχαροπλαστικής.