Το εύκολο γλυκό της εβδομάδας: Μία συνταγή για μια δροσερή και βελούδινη κρέμα καραμελέ θα σας ανεβάσει σίγουρα την διάθεση κι εμείς σας έχουμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή.

Υλικά

  • Αυγα 6
  • Γάλα Φρέσκο 1 λίτρο
  • Ζαχαρη 1 ποτήρι του νερού
  • Βανίλια 1

Για την καραμέλα

  • Λεμονι Χυμός από μισό
  • Ζαχαρη 1 ποτήρι του νερού
  • Νερό 1/4 του ποτηριού του νερού

Μία υπέροχη κρέμα καραμελέ δεν μπορεί να μην αρέσει σε κανέναν. Μην αγοράσετε την κρέμα καραμελέ από το ζαχαροπλαστείο και προς Θεού μην αγοράσετε αυτές τις ετοιματζίδικες σκόνες. Γιατί σήμερα σας έχουμε την πιο βελούδινη κρέμα καραμελέ.

Με πλούσια γεύση, δεμένη και συνάμα απαλή, αυτή η κρέμα καραμελέ θα γίνει το τέλειο γλυκό για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για οποιαδήποτε άλλη μέρα θέλετε να απολαύσετε κάτι δροσερό, ελαφρύ και γλυκό.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το εύκολο γλυκό της εβδομάδας: Κρέμα καραμελέ:

κρέμα-καραμελέ-συνταγή-

Εκτέλεση για την κρέμα καραμελέ

Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, την ζάχαρη και το νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε στην φωτιά. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε, στην αρχή με πολλή προσοχή και στην συνέχεια, όταν αρχίσει να παίρνει βράση, απλά κουνάμε το κουτάλι.

Όταν σκουρύνει το μείγμα και αποκτήσει το χρώμα της καραμέλας, την αποσύρουμε από την φωτιά και με ένα κουτάλι την ρίχνουμε προσεκτικά σε φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα και την βανίλια και τα ζεσταίνουμε. Δεν θέλουμε να βράσουν.

Σε μία λεκάνη σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με την ζάχαρη. Προσθέτουμε και το μείγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς. Με μία κουτάλα ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στις φόρμες, πάνω από την καραμέλα, εφόσον έχει κρυώσει καλά η καραμέλα.

Δείτε ακόμα Κρέμα καραμελέ φούρνου

Βάζουμε τις φόρμες σε ένα βαθύ ταψί και το γεμίζουμε με κρύο νερό περίπου μέχρι την μέση από τα φορμάκια. Τοποθετούμε στον φούρνο, στην μεσαία σχάρα και ψήνουμε σε μπεν μαρί για 40 λεπτά περίπου στους 150 βαθμούς Κελσίου.

Αποσύρουμε από τον φούρνο, βγάζουμε τα φορμάκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Έπειτα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Tips για την κρέμα καραμελέ

Μπορούμε να γαρνίρουμε και με λίγη καραμέλα από πάνω και ξηρούς καρπούς.

κρέμα-καραμελέ-συνταγή-Η συνταγή είναι της φίλης μας Ρουλα Λυρου

Αρχική

You May Also Like

Εύκολα και γρήγορα πιτάκια με ζύμη τριών υλικών

Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή που πάντα πετυχαίνει.

Παραδοσιακή ριβανί από το Μεσολόγγι

Δοκιμάστε τη συνταγή ενός από τα πιο παραδοσιακά εδέσματα του τόπου…

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

  Δεν περίμενα να κάνουν τόσο μεγάλη “θραύση” αυτά τα κουλουράκια. Δημοσίευσα…

Συνταγή για την πιο λαχταριστή πάστα σε γλυκό ταψιού

Η συνταγή για σπιτικές πάστες που είναι ακόμα καλύτερες από αυτές του ζαχαροπλαστείου!

Υπέροχοι Κουραμπιέδες από τη Σμύρνη

Υπέροχοι Κουραμπιέδες από τη Σμύρνη

Μπάρες πρωτεΐνης με γεύση Snickers! Η υγιεινή και γρήγορη συνταγή με βάση της τη ρυζογκοφρέτα

Ένα θρεπτικό σνακ για να καταπολεμήσεις γρήγορα την επιθυμία για γλυκό

Εύκολο σουφλέ ζυμαρικών στο φούρνο, νόστιμο και γρήγορο

Τις μέρες που θέλεις να μαγειρέψεις κάτι εύκολο και γρήγορο

Λαχταριστή πατατοσαλάτα με αυγά και δροσερή σως γιαουρτιού.

Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα όλων μας δεν είναι άλλο από…

Παγωτό Σάντουιτς με τρία υλικά – Θα ξετρελαθείτε!

Το πιο νόστιμο και δροσερό παγωτό σάντουιτς που έχετε φάει

Γλυκίσματα Γαλακτομπούρεκα μικρά αρωματισμένα με πορτοκάλι

Συνταγή για γαλακτομπούρεκα ρολάκια αρωματισμένα με πορτοκάλι