Το εύκολο γλυκό της εβδομάδας: Μία συνταγή για μια δροσερή και βελούδινη κρέμα καραμελέ θα σας ανεβάσει σίγουρα την διάθεση κι εμείς σας έχουμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή.
Υλικά
- Αυγα 6
- Γάλα Φρέσκο 1 λίτρο
- Ζαχαρη 1 ποτήρι του νερού
- Βανίλια 1
Για την καραμέλα
- Λεμονι Χυμός από μισό
- Ζαχαρη 1 ποτήρι του νερού
- Νερό 1/4 του ποτηριού του νερού
Μία υπέροχη κρέμα καραμελέ δεν μπορεί να μην αρέσει σε κανέναν. Μην αγοράσετε την κρέμα καραμελέ από το ζαχαροπλαστείο και προς Θεού μην αγοράσετε αυτές τις ετοιματζίδικες σκόνες. Γιατί σήμερα σας έχουμε την πιο βελούδινη κρέμα καραμελέ.
Με πλούσια γεύση, δεμένη και συνάμα απαλή, αυτή η κρέμα καραμελέ θα γίνει το τέλειο γλυκό για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για οποιαδήποτε άλλη μέρα θέλετε να απολαύσετε κάτι δροσερό, ελαφρύ και γλυκό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το εύκολο γλυκό της εβδομάδας: Κρέμα καραμελέ:
Εκτέλεση για την κρέμα καραμελέ
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, την ζάχαρη και το νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε στην φωτιά. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε, στην αρχή με πολλή προσοχή και στην συνέχεια, όταν αρχίσει να παίρνει βράση, απλά κουνάμε το κουτάλι.
Όταν σκουρύνει το μείγμα και αποκτήσει το χρώμα της καραμέλας, την αποσύρουμε από την φωτιά και με ένα κουτάλι την ρίχνουμε προσεκτικά σε φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα και την βανίλια και τα ζεσταίνουμε. Δεν θέλουμε να βράσουν.
Σε μία λεκάνη σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με την ζάχαρη. Προσθέτουμε και το μείγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς. Με μία κουτάλα ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στις φόρμες, πάνω από την καραμέλα, εφόσον έχει κρυώσει καλά η καραμέλα.
Δείτε ακόμα Κρέμα καραμελέ φούρνου
Βάζουμε τις φόρμες σε ένα βαθύ ταψί και το γεμίζουμε με κρύο νερό περίπου μέχρι την μέση από τα φορμάκια. Τοποθετούμε στον φούρνο, στην μεσαία σχάρα και ψήνουμε σε μπεν μαρί για 40 λεπτά περίπου στους 150 βαθμούς Κελσίου.
Αποσύρουμε από τον φούρνο, βγάζουμε τα φορμάκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Έπειτα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Tips για την κρέμα καραμελέ
Μπορούμε να γαρνίρουμε και με λίγη καραμέλα από πάνω και ξηρούς καρπούς.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ρουλα Λυρου