Η Συνταγή είναι από Maria Mavrovouniotou – “Συνταγές απλές και εύκολες”.
ΥΛΙΚΑ:
2 μεγάλες σουπιές, κατεψυγμένες, (1200 gr. ξεπαγωμένες)
1 kg σπανάκι καθαρισμένο
1 ματσάκι άνηθο
λίγο δυόσμο
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
180 gr. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
χυμό λεμονιού
μαύρο πιπέρι, αλάτι
και ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ελέγχω τις σουπιές, αφαιρώ ό,τι δε μου αρέσει και τις κόβω σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια τις πλένω και τις βάζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, δίχως να προσθέσω νερό.
Όση ώρα βράζουν οι σουπιές μου εγώ ψιλοκόβω τα λαχανικά μου.
Στη συνέχεια τα σοτάρω για λίγο, προσθέτοντας τελευταίο το σπανάκι και ρίχνω και το χυμό ντομάτας.
Βάζω μέσα και τις σουπιές, ρίχνω τα μπαχαρικά και το χυμό λεμονιού, ανακατεύω για λίγο κι έτοιμο το φαγάκι μου.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις νόστιμο σουφλέ με κοτόπουλο και σπανάκι.
Μια διαφορετική οικογενειακή συνταγή.
Υλικά
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
2 στήθη κοτόπουλο
6 φέτες του τοστ Χωριό βιολογικό τυρί αγελάδος
2 αυγά
2 κτσ. αλεύρι
1 κτγ. καπνιστή πάπρικα
1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
½ μάτσο ψιλοκομμένο άνηθο
1 κτγ. Χωριό μαργαρίνη με ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Το βράζουμε για 15 λεπτά. Βγάζουμε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο και ρίχνουμε μέσα το σπανάκι. Το σωτάρουμε για 2 λεπτά, μετά το σουρώνουμε και το ξαναβάζουμε στην ίδια κατσαρόλα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, τον άνηθο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.
Τα ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το μισό μείγμα, ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το στρώνουμε από πάνω. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα του σπανακιού, το στρώνουμε καλά και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τις φέτες του τοστ. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.