Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με το νερό, λίγο χλιαρό νερό και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το πετιμέζι, το σουσάμι, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ομογενοποιούμε όλα τα υλικά και σκεπάζουμε να ξεκουραστεί για 15΄.

Βήμα 2

Βάζουμε στη φόρμα λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε τη ζύμη στη φόρμα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45΄ σε μέρος με ζέστη για να φουσκώσει.

Βήμα 3

Ψήνουμε στους 180°C για 40΄-45΄ ανάλογα τον φούρνο μας. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι μην έχει υγρασία στο εσωτερικό του και ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5΄ και βγάζουμε από τη φόρμα.

 

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος- Φωτογραφίες: STUDIO M, Αλέξανδρος Βογιατζάκης

You May Also Like

Λάχανοντολμάδες με γεύση από τα παιδικά μας χρόνια – φοβερή νοστιμιά

Λάχανοντολμάδες με γεύση από τα παιδικά μας χρόνια – φοβερή νοστιμιά

Η πιο ωραία μηλόπιτα με κρέμα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Η πιο ωραία μηλόπιτα με κρέμα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με φράουλες

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με φράουλες

Μαγειρίτσα της γιαγιάς που ξέρω πόσο την λατρεύεις και περιμένεις να την γευτείς!

Γιατί τρώμε μαγειρίτσα το πάσχα;

Πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10 λεπτά!

Η πιο γρήγορη συνταγή!

Οι πιο αφράτοι κουραμπιέδες

Οι πιο αφράτοι κουραμπιέδες Αυτούς τους κουραμπιέδες τους κάνουμε παραδοσιακά πολλά χρόνια!…

Εύκολο σουφλέ ζυμαρικών στο φούρνο, νόστιμο και γρήγορο

Ένα νόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με αλλαντικά και τυριά.

Σοκολατένιο κέικ με κρέμα

Η λαχτάρα για σοκολάτα δεν μπορεί να αγνοηθεί…έχω αρχίσει να πιστεύω πλέον…

Μίνι πιτσάκια…τα λατρεύουν όλοι

Μία συνταγή για τους λάτρεις της πίτσας!

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟΥ

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟΥ