Μηλόπιτα που σε ξετρελαίνει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Stella Emmanouil -Συνταγες… από σπίτι!!!!!!!!”
Υλικα για τη ζυμη:
500γρ αλευρι γ.ο.χ κοσκινισμενο
150γρ ζαχαρη
120γρ παγωμενο βουτυρο
1κγ.μπεικιν
Ξυσμα απο ενα λαιμ
2 αυγα μεσαια
Γέμιση:
3 μετρια κοκκινα μηλα
3κ.σ ζαχαρη
1κγ κανελα
Χυμο απο μισο λαιμ
Ταψακι 22 εκατοστα
Πασπαλιζουμε με Αχνη Ζαχαρη
Εκτελεση:
Σ ενα μπολ ριχνουμε τη ζαχαρη και τα αυγα κι ανακατευουμε με αναδευτηρα ωσπου να λιωσει η ζαχαρη,ριχνουμε το ξυσμα του λαιμ, το παγωμενο βουτυρο και προσθετουμε το αλευρι και το μπεικιν
Ανακατευουμε με το χερι τη ζυμη μου που ειναι τριφτη σαν ψίχουλα
Αν κολλαει το βουτυρο προσθετουμε ελαχιστο αλευρι και απλα ανακατευουμε ανασηκωνοντας τη ζυμη
Αφηνουμε στο ψυγειο κι ετοιμαζουμε τη γεμιση
Σ ενα τηγανι ριχνουμε τα μηλα ,αφου τα εχουμε κοψει σε κυβους,το χυμο του λαιμ,τη ζαχαρη και την κανελα
Μαγειρευω ανακατευοντας 8-10 λεπτα
Επειτα βουτυρωνουμε το ταψακι ( ή αποσπωμενη φορμα) ,ριχνουμε τη μιση ζυμη και την παταμε με τα δαχτυλα μου!Βαζουμε τη γεμιση κι αφηνουμε κενο περιπου 1 δαχτυλο απ τα τοιχωματα του ταψιου,την υπολοιπη ζυμη τη ριχνουμε απο πανω χωρις να την παταω δυνατα,σαν να καλυπτουμε τα κενα
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους για 40 λεπτα
Βγαζουμε κρυωνει καλα,ξεφορμαρουμε και πασπαλιζουμε με αχνη