Στο «καλάθι του Πάσχα» αναφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτικό διάλογο που είχε με κτηνοτρόφους τονίζοντας για το αρνί ότι «πετύχαμε να έχουμε τις ίδιες όσο πέρυσι».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης υποστήριξε στον ΑΝΤ1 ότι «μας βάλατε όλους στο ίδιο καλάθι» με τον υπουργό Ανάπτυξης να απαντά ότι «ο κτηνοτρόφος της Νάξου δεν πουλάει ένα απλό αρνί, αλλά μια διαφορετική ποιότητα. Προφανώς αυτός που πουλάει ένα διαφορετικό αρνί, θα έχει μια διαφορετική ποιότητα».

«Ο καταναλωτής αγοράζει ανάλογα με την τιμή κι όχι με την ποιότητα» συνέχισε ο κ. Καπούνης με τον Άδωνι Γεωργιάδη να του απαντά «όσο θέλει πουλάει ο καθένας κι ο καταναλωτής αγοράζει ό,τι θέλει».

«Ο κάθε καταναλωτής αγοράζει ανάλογα με το πορτοφόλι του. Αυτό που εμείς καταφέραμε είναι να κρατήσουμε το 40% πάνω στο πασχαλινό τραπέζι», συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στην ερώτηση, πάντως, αν ο καταναλωτής μπορεί να φάει αρνί από το «Καλάθι του Πάσχα» ο κτηνοτρόφος από τη Νάξο αφού σημείωσε ότι το αρνί φεύγει από τη Νάξο κοστολογημένο στα 10,20 ευρώ, είπε ότι «μπορεί να φάει βιομηχανοποιημένο αρνί κι όχι αυτό που τρώει εδώ από τον κάμπο» και ζήτησε από το υπουργείο την επιδότηση του σφαγμένου αρνιού κατά 2 ευρώ.

You May Also Like

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού…

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 πέτυχε τους στόχους του Πλαισίου Επίδοσης της Ε.Ε. με τη μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία εφαρμογής του

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 πέτυχε τους στόχους του Πλαισίου Επίδοσης της…

Έμπρακτη αναγνώριση του έργου της Αυτοδιοίκησης στην πανδημία, η έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων με 75 εκατομμύρια ευρώ

Έμπρακτη αναγνώριση του έργου της Αυτοδιοίκησης στην πανδημία, η έκτακτη χρηματοδότηση των…

«Τυφλό» το σύστημα πυρανίχνευσης σε τρεις σταθμούς του Μετρό εδώ και μήνες

Τι καταγγέλλουν σταθμάρχες

Κανάκης για Δένδια: Δε νιώθω καλά, θα πω καλή κουβέντα για πολιτικό

Κανάκης για Δένδια: Δε νιώθω καλά, θα πω καλή κουβέντα για πολιτικό

 «Ψαριά Αγάπης» για κοινωνικές δομές με εξαιρετικό εθελοντικό αποτύπωμα  από τους Έλληνες αλιείς σε συνεργασία με το ΥπΑΑΤ

 «Ψαριά Αγάπης» για κοινωνικές δομές με εξαιρετικό εθελοντικό αποτύπωμα  από τους Έλληνες…

Υπουργείο Παιδείας: Πάρθηκε η απόφαση για το άνοιγμα σχολείων -Ημερομηνία

Υπουργείο Παιδείας: Πάρθηκε η απόφαση για το άνοιγμα σχολείων -Ημερομηνία

Έλενα Παπαρίζου: «Βίασαν την 13χρονη κολλητή μου στο σχολείο και άλλαξε για πάντα η ζωή της»

Έλενα Παπαρίζου: «Βίασαν την 13χρονη κολλητή μου στο σχολείο και άλλαξε για…