Τη στήριξή του στους αγρότες αλλά και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για τα προβλήματά τους παρουσιάζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Τους τελευταίους μήνες έχω επισκεφθεί πολλές αγροτικές περιοχές και έχω αφουγκραστεί την ανησυχία των συμπολιτών μας αγροτών για την ανασφάλεια που βιώνουν στη ζωή τους» και σημειώνει ότι πρόκειται «για μια ανασφάλεια απολύτως δικαιολογημένη, όπως είναι και ο αναβρασμός που εκφράζεται αυτή τη στιγμή. Αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο κόστος παραγωγής όχι λόγω της εισαγόμενης ακρίβειας όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά λόγω της αισχροκέρδειας».

Ακολούθως παρουσιάζει τις θέσεις του:

  • Ειδικός φόρος στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο. Πρέπει να καταργηθεί. Και ο ΦΠΑ πρέπει να κατέβει στον υπερμειωμένο συντελεστή από το 24% στο 6%.
  • Για το αγροτικό ρεύμα, πρέπει να μπει πλαφόν στα 7 σεντς η κιλοβατώρα.
  • Επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξήσεις που έχουν παρουσιαστεί.
  • Πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων.
  • ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις στο 100% σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο. Αποζημιώσεις για εξοπλισμούς, εγκαταστάσεις, και έγγειο κεφάλαιο το οποίο έχει επηρεαστεί από πυρκαγιές και πλημμύρες. Ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει δημόσιος.
  • Στη Θεσσαλία θα πρέπει επιτέλους να γίνουν τα αντιπλημμυρικά και τα αρδευτικά έργα.
  • Επανασχεδίαση της ΚΑΠ. Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να έχει αφαιρέσει 240 εκ. ευρώ από τη βασική ενίσχυση. Δημιουργώντας διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών παραγωγών.
  • Ρύθμιση των οφειλών των αγροτών ώστε η αγροτική γη να μην απειλείται από αναγκαστική ρευστοποίηση.

Κλείνοντας απευθύνεται στους αγρότες: «οι αγρότες πρέπει να ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ δίπλα τους. Είμαστε μαζί σας».

 

You May Also Like

Προσωρινοί Πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ

  Προσωρινοί Πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ

Ουκρανία: 8 ηγέτες υπέρ της άμεσης έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Η Ουκρανία έστειλε την αίτηση για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.…

Ο Άδωνις εκτέθηκε και άρχισε να εξαπολύει κατηγορίες και προσβολές κατά της δημοσιογράφου Ράνιας Τζίμα (video)

Ο Άδωνις εκτέθηκε και άρχισε να εξαπολύει κατηγορίες και προσβολές κατά της…

Νίκος Ευαγγελάτος: «Οι ανεμβολίαστοι ζουν ανάμεσά μας, είναι ημιμαθείς και δεν ξέρουν την τύφλα τους»

Νίκος Ευαγγελάτος: «Οι ανεμβολίαστοι ζουν ανάμεσά μας, είναι ημιμαθείς και δεν ξέρουν…

Κυβερνητική αντεπίθεση για τις παρακολουθήσεις – Το απόγευμα η παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη

Του Δημήτρη Γκάτσιου Σε νέα φάση όξυνσης εισέρχεται το πολιτικό σκηνικό, με…

Στη Βουλή ο νέος ΚΟΚ – Αυστηροποίηση ποινών για τα τροχαία

Τα πρόστιμα θα πηγαίνουν στο wallet του οδηγού και θα δίνεται η δυνατότητα να πληρωθούν μέσω e-banking

Πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου 2022

Πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου 2022

Γ. Κασαπίδης: Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρωταγωνιστής των εξελίξεων στις σύγχρονες ενεργειακές τεχνολογίες

Στα πλαίσια της μεγαλύτερης ετήσιας εκδήλωσης για το υδρογόνο στην Ευρώπη