Δεν είναι καν απαραίτητο το πτυχίο, αλλά θα πρέπει να αποκτήσετε τεχνογνωσία

Η καλύτερη δουλειά για το 2023: Πληρώνει πάνω από 120.000 δολάρια τον χρόνο και γίνεται από το σπίτι
Σύμφωνα με την έρευνα της Indeed για τις κορυφαίες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, η δουλειά του “full-stack developer”, δηλαδή του προγραμματιστή που σχεδιάζει και βελτιώνει ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης, είναι με διαφορά η καλύτερη για το 2023, λόγω της άκρως θετικής προοπτικής με ορίζοντα δεκαετίας, αλλά και της υψηλής ζήτησης σε διαφορετικούς κλάδους.

Στην αξιολόγησή της, η Indeed συνυπολόγισε τον υψηλό μισθό και τις δυνατότητες τηλεργασίας ή υβριδικού μοντέλου εργασίας.

Οι ετήσιες απολαβές για τους προγραμματιστές αυτής της ειδικότητας είναι 129.637 δολάρια, κατά μέσο όρο, προσφέροντας παράλληλα μεγάλη ευελιξία, αφού το 50% των αγγελιών δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι τους, ή να παρουσιάζονται μόνο κάποιες ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο.

Η ζήτηση για προγραμματιστές ανάπτυξης ιστοσελίδων και διαχειριστικών συστημάτων, των οποίων οι κύριες αρμοδιότητες περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός ιστότοπου ή μιας εφαρμογής, τη συγγραφή κώδικα και τη συντήρηση του λογισμικού, ξεπερνά τα όρια του κλάδου της τεχνολογίας τους τελευταίους μήνες.

Όπως εξηγεί η Κρίστεν Σαχ, ειδική της Indeed σε ζητήματα σταδιοδρομίας, η διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας και οι ευκαιρίες για προγραμματιστές είναι σχεδόν διπλάσιες, σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα της κατηγορίας.

«Ξέφρενες προσλήψεις»

«Ουσιαστικά, κάθε εταιρεία σήμερα είναι μια εταιρεία τεχνολογίας – και οι προγραμματιστές αυτοί που διαθέτουν ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων που μπορεί να ωφελήσει εταιρείες πέρα από τον κλάδο της τεχνολογίας».

Η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση και το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μόνο μερικοί από τους κλάδους που χρειάζονται προγραμματιστές της συγκεκριμένης εξειδίκευσης, για να αναπτύξουν την ηλεκτρονική παρουσία των επιχειρήσεών τους. Και προσλαμβάνουν με «ξέφρενο ρυθμό», σύμφωνα με τη Μέγκαν Σλαμπίνσκι, εμπειρογνώμονα για την εργασία στον κλάδο της τεχνολογίας, της Robert Half με έδρα το Σιάτλ.

Η πανδημία Covid-19 «έβαλε φωτιά στα παραδοσιακά επιχειρηματικά μοντέλα οργάνωσης» και επιτάχυνε την τάση που προϋπήρχε την τελευταία δεκαετία, λόγω της ανάγκης των εταιρειών να συμβαδίσουν με την αγορά και τον τεχνολογικό μετασχηματισμό, εξηγεί η Σλαμπίνσκι.

Μπορείτε να γίνετε προγραμματιστές χωρίς να πάρετε πτυχίο

Οι περισσότεροι επικεφαλής στα τμήματα προσλήψεων δίνουν προτεραιότητα στην τεχνική εμπειρία και εξειδίκευση, έναντι του ακαδημαϊκού υποβάθρου, λέει η Σλαμπίνσκι. Αναζητούν προγραμματιστές με δεξιότητες όπως η συγγραφή κώδικα, η χρήση γλωσσών προγραμματισμού όπως η Python ή η Javascript και ο σχεδιασμός εφαρμογών ή ιστοσελίδων.

«Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε κάποιες βασικές τεχνολογικές δεξιότητες, μπορείτε να εμβαθύνετε το επίπεδο τεχνογνωσίας μέσω διαδικτυακών μαθημάτων, προγραμμάτων εκπαίδευσης σε κώδικες και προγραμμάτων πιστοποίησης.»

Πηγή: CNBC

You May Also Like

Η Google ανακοίνωσε τη διάθεση του πιο ικανού Bard: Θα αλληλεπιδρά με Gmail και άλλες εφαρμογές

Επεκτείνεται και η πρόσβασή του σε λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στα αγγλικά, σε επιπλέον γλώσσες

Κορυφαίος Καναδός καθηγητής: «Τα ελληνικά αξίζουν χίλιες φορές παραπάνω από τα αγγλικά και τα γαλλικά»

«Η Ελληνική είναι η μητρική γλώσσα του Δυτικού πολιτισμού»

Τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα μέσα από φωτογραφικές λήψεις που μας ταξιδεύουν (ΦΩΤΟ)

Πώς ξεκίνησε ο στολισμός του σύγχρονου δέντρου στην Ελλάδα;

Ένα ρημαγμένο, μεσαιωνικό κάστρο έγινε η πιο όμορφη, σύγχρονη κατοικία

Αγόρασε αυτό το εγκαταλειμμένο κάστρο στη μέση μίας αχανούς δασικής έκτασης και έφτιαξε το τέλειο σπίτι για την οικογένεια του. (Βίντεο)

9 Στάσεις ύπνου που θα βελτιώσουν την υγεία και την ποιότητα ζωής σας

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται περίπου 25 χρόνια στη διάρκεια της ζωής του.

Κηδεύτηκε ο ιστορικός πρόεδρος της Καστοριάς, Γιώργος Χαλκίδης

Με την παρουσία παικτών και προέδρων της ομάδας αλλά και τοπικών παραγόντων

10 διάσημοι που σκότωσαν άνθρωπο και δεν είχαμε ιδέα!

Υπάρχουν περιπτώσεις που και οι διάσημοι μπλέκουν σε κάποια δολοφονία!

Η εξομολόγηση του Σπύρου Μπιμπίλα στη Βουλή – «Έκλαιγα κρυφά» – Εισέπραξε διακομματικό χειροκρότημα

«Το κατάλαβα στα μουσεία που τόσο αγαπώ καθώς προσκολλόμουν στα ανδρικά αγάλματα και όχι στα γυναικεία».