Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς και το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς με την υποστήριξη του Δήμου Άργους Ορεστικού πρόκειται να λειτουργήσει κοινωνικό φροντιστήριο τόσο στην Καστοριά όσο και στο Άργος Ορεστικό για μαθητές που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Μέσω της συγκεκριμένης δομής αλληλεγγύης, μαθητές που αδυνατούν εξαιτίας των χαμηλών οικογενειακών εισοδημάτων τους να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα σε κάποιο κέντρο μέσης εκπαίδευσης, έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συνυποψηφίους τους μέσα από το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Η πρωτοβουλία που προσπαθεί να ξεκινήσει η ΕΛΜΕ Καστοριάς έχει κύριο στόχο να καλύψει μία κοινωνική ανάγκη: αυτή της παροχής ίσων ευκαιριών στην πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για οικονομικά αδύναμους μαθητές.

Για την πρωτοβουλία που σε λίγες ημέρες θα πάρει σάρκα και οστά και στο Νομό Καστοριάς όπως γίνεται άλλωστε και σε πολλούς άλλους Νομούς της χώρας και με μεγάλη επιτυχία μίλησε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καστοριάς κ. Σπυρίδων Παρίσης ‘’ Θεωρούμε ότι η εθελοντική συμμετοχή μας στο αλληλέγγυο αυτό εγχείρημα είναι μία σπουδαία ευκαιρία, ώστε να παραδώσουμε στους μαθητές μας το ουσιαστικότερο μάθημα. Η πραγματοποίησή του αποτελεί τον πιο πρόσφορο τρόπο για να δείξουμε για μία ακόμη φορά ότι συλλογικότητες και θεσμικοί φορείς τίθενται σύσσωμοι ως δημιουργικό ανάχωμα στις πολιτικές που υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας’’ .

Όσον αφορά τώρα στους χώρους που επιλέχτηκαν για  να γίνονται τα μαθήματα, αυτοί είναι στην Καστοριά ο χώρος συνεδριάσεων του εργατικού κέντρου Καστοριάς με το οποίο υπάρχει και συνεργασία όσο αναφορά την έναρξη του κοινωνικού φροντιστηρίου και για το Αργος Ορεστικό  ο δήμος έχει παραχωρήσει  την αίθουσα του παλιού Λυκείου, ο οποίος επίσης είναι υποστηρικτής της πρωτοβουλίας της ΕΛΜΕ Καστοριάς.

Στόχος τουλάχιστον αρχικός σύμφωνα με τον κ. Παρίση είναι να καλυφτεί η Γ’ Λυκείου που είναι και το πιο σημαντικό καθώς δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς διεκδικώντας την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση   ‘’ Προσπαθούμε να καλύψουμε την τρίτη λυκείου που είναι και το σημαντικό και από εκεί και πέρα ανάλογα με τη διαθεσιμότητα που υπάρχει σε χρόνο και χώρο  θα μπορέσουμε να πάμε και στη Δευτέρα λυκείου και πιο κάτω’’

Τα μαθήματα καλώς εχόντων των πραγμάτων  είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν την 1η Νοεμβρίου  για αυτό η ΕΛΜΕ Καστοριάς  απευθύνει κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να  συμβάλουν σε αυτή την κοινωνική δράση

 

Εγγραφές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο – Μέχρι 3 Νοέμβρη δεκτές οι αιτήσεις

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς και το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς με την υποστήριξη του Δήμου Άργους Ορεστικού πρόκειται να λειτουργήσει κοινωνικό φροντιστήριο τόσο στην Καστοριά όσο και στο Άργος Ορεστικό. Καλούμε λοιπόν τους γονείς – κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο κοινωνικό φροντιστήριο να επικοινωνήσουν με το Εργατικό Κέντρο για το τμήμα της Καστοριάς και με την Ε.Λ.Μ.Ε. για το τμήμα του Άργους Ορεστικού προκειμένου να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής – υπεύθυνη δήλωση καθώς και για να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα προσφερόμενα μαθήματα για το τμήμα της Καστοριάς είναι: Έκθεση, Αρχαία, Ιστορία, Λατινικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ).

Τα προσφερόμενα μαθήματα για το τμήμα του Άργους Ορεστικού είναι: Έκθεση, Αρχαία, Ιστορία, Λατινικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΑΟΔΕΥ).

Αιτήσεις μπορούν να γίνουν και για τις τρεις τάξεις του Λυκείου αλλά σας γνωρίζουμε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στη δημιουργία τμημάτων για τη Γ τάξη του Λυκείου ακολούθως για τη Β τάξη και τέλος για την Α τάξη.

Αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τρίτη 3 Νοέμβρη ενώ για την εγγραφή των ενδιαφερόμενων μαθητών απαιτείται πέραν της συμπλήρωσης σχετικής αίτησης από τον γονέα – κηδεμόνα τους και η προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών:

  • Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  • Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού ΔΟΥ, ή βεβαίωση απαλλαγής υποβολής φορολογικής δήλωσης.
  • Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  • Κάθε άλλο έγγραφο, εφόσον υπάρχει, που τεκμηριώνει την οικονομική δυσκολία ή αποτελεί κοινωνικό κριτήριο όπως κάρτα ανεργίας, βιβλιάριο απορίας κ.ά.

Η συνέπεια στην παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.

 

Πληροφορίες

Εργατικό Κέντρο Καστοριάς: e-mail: [email protected], Δ/νση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 53, Τηλ. : 24670 27687.

 

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: e-mail: [email protected], Παρίσσης Σπύρος: 6974582902, Βιτούλας Ανδρέας: 6974211211.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ο ΤΑΡ χρηματοδότησε  δύο Διαχειριστικές Μελέτες του Δήμου Καστοριάς

Ο ΤΑΡ χρηματοδότησε  δύο Διαχειριστικές Μελέτες του Δήμου Καστοριάς

Τεράστια επιτυχία σημείωσε το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς

Τεράστια επιτυχία σημείωσε το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς

Πότε ξεκινάει η Εμποροπανήγυρη της Λεύκης; Ποίοι μπορούν να συμμετάσχουν;

Πότε ξεκινάει η Εμποροπανήγυρη της Λεύκης; Ποίοι μπορούν να συμμετάσχουν;

Ευχαριστήριο του Γιάννη Κορεντσίδη προς τη Δικηγορική Εταιρεία MStR Law για την προσφορά ειδικών ψεκαστήρων απολυμάνσεων προς τον Δήμο Καστοριάς

Ευχαριστήριο του Γιάννη Κορεντσίδη προς τη Δικηγορική Εταιρεία MStR Law για την…

Η Μαρία Αντωνίου για το ζήτημα των ΕΛΤΑ στην Κορησό και στο Δισπηλιό

Η Μαρία Αντωνίου για το ζήτημα των ΕΛΤΑ στην Κορησό και στο…

Πού πήγαν τα Χριστούγεννα; Θεατρικές βιωματικές παραστάσεις για παιδιά από τους «Φίλους της Μπαλού» και τον Δήμο Καστοριάς

Πού πήγαν τα Χριστούγεννα; Θεατρικές βιωματικές παραστάσεις για παιδιά από τους «Φίλους…

ΣΥΡΙΖΑ για νέα μέτρα: Πιστή στο «βλέποντας και κάνοντας» η κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ για νέα μέτρα: Πιστή στο «βλέποντας και κάνοντας» η κυβέρνηση

Πέντε θέσεις εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

Πέντε θέσεις εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς