Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, μίλησε για τους λόγους της έξαρσης των κρουσμάτων της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, «Eris», λέγοντας πως η αιτία της αύξησης αυτής οφείλεται κυρίως στον τουρισμό.

«Οφείλεται στους τουρίστες διότι στο εξωτερικό η παραλλαγή «Eris» βρίσκεται σε έξαρση. Σε εμάς (σ.σ. Ελλάδα) καλύπτει το 11% και ευτυχώς τα συμπτώματα συγκριτικά με τις άλλες παραλλαγές είναι πιο ήπια. Συγκριτικά με τα συμπτώματα, ξεκινάς με έναν ελαφρύ πονόλαιμομπούκωμααδυναμία αλλά ο πυρετός δεν υπάρχει ή υπάρχει για δύο εικοσιτετράωρα».

«Ίσως χρειαστεί να κάνουμε μία δόση εμβολιασμού»

Επίσης, η Ματίνα Παγώνη είπε πως στα νοσοκομεία υπάρχει μία αύξηση νοσηλείας στις απλές κλίνες και όχι στις ΜΕΘ, επισημαίνοντας πως «δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά συνήθως έρχονται τα περιστατικά μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να προσέχουμε γιατί η μετάδοση σε αυτή την υποπαραλλαγή είναι αρκετά γρήγορη. Δηλαδή εάν νοσήσουμε θα πρέπει να προσέξουμε πολύ, να καθίσουμε δυο-τρεις μέρες σπίτι, να βάλουμε και τη μάσκα για να μην μεταδώσουμε».

Αναφορικά με τα μέτρα που ίσως παρθούν από τον Σεπτέμβρη εάν η αύξηση κρουσμάτων συνεχιστεί, η κ. Παγώνη είπε πως από Σεπτέμβρη που θα ανοίξουν τα σχολεία και θα μπούμε σε εσωτερικούς χώρους, τότε τώρα θα συζητηθούν πολλά ενώ μίλησε και για το ενδεχόμενο ενός επιπλέον εμβολιασμού.

«Η επιτροπή εμβολιασμού, βάσει των δεδομένων που θα έχουμε και τις οδηγίες από το εξωτερικό και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα αποφασίσει. Προσωπικά πιστεύω ότι όπως για τη γρίπη οπωσδήποτε έτσι και για τον κορωνοϊό, ο οποίος ποτέ δεν είπαμε ότι έφυγε, ίσως χρειαστεί να κάνουμε μία νέα δόση εμβολιασμού», είπε αρχικά.

«Υπάρχει ένα ποσοστό αντισωμάτων (σ.σ από τα προηγούμενα εμβόλια) που έχουμε στον οργανισμό για αυτό και τώρα η αντιμετώπιση των παραλλαγών του είναι τελείως διαφορετική γιατί είναι κόσμος κατά 75% εμβολιασμένος δηλαδή με λίγα λόγια τα βοήθησαν πάρα πολύ».

Σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη, εάν κάποιος νοσήσει τώρα από κορωνοϊό θα πρέπει να απομονωθεί και να μην βγαίνει έξω, για τέσσερις μέρες και από εκεί και πέρα θα μπορεί- αφού όλα τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει- να συνεχίσει τις διακοπές του.
Πηγή;protothema.gr
You May Also Like

Τρόποι να ξεπαγώσετε πιο γρήγορα το κρέας

Τρόποι να ξεπαγώσετε πιο γρήγορα το κρέας

Φέτος η Παρέμβαση γιορτάζει την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ από το σπίτι!

Φέτος η Παρέμβαση γιορτάζει την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ από το σπίτι!

Η κινητική αξιολόγηση και η αποκατάσταση

Η κινητική αξιολόγηση και η αποκατάσταση Γράφει ο Νικόλαος  Παγούνης, M.Sc Sport…

Κράμπες στα πόδια: Τι τις προκαλεί;

Κράμπες στα πόδια: Τι τις προκαλεί; Ποιες είναι οι αιτίες που μπορούν…

Πρησμένοι αστράγαλοι: 9 πιθανές αιτίες και ΠΟΤΕ θα πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό

Πρησμένοι αστράγαλοι: 9 πιθανές αιτίες και ΠΟΤΕ θα πρέπει να απευθυνθείτε στο…

Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ

Σε Στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με κορονοϊό ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Προειδοποιεί πως θα υπάρξουν και στο μέλλον «εμπόδια» και «προβλήματα στην παραγωγή των εμβολίων»

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Προειδοποιεί πως θα υπάρξουν και στο μέλλον «εμπόδια»…

Εναλλακτικές χρήσεις της ζάχαρης

Εναλλακτικές χρήσεις της ζάχαρης Η ζάχαρη, η αλλιώς «λευκός χρυσός», όπως την…

Συμπτώματα και αιτίες κακής κυκλοφορίας

  Είναι σημαντικό να αντιμετωπιστούν οι υποκείμενες αιτίες, και όχι μόνο τα…

Πρύτανης ΕΚΠΑ: 8 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις θεραπείες κατά του κορωνοϊού Ποια φάρμακα κατά της λοίμωξης δοκιμάζονται σήμερα (και στην Ελλάδα) και ποιες είναι οι προοπτικές για αισιόδοξη έκβαση.

Πρύτανης ΕΚΠΑ: 8 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις θεραπείες κατά του κορωνοϊού