Mε κεντρικό μήνυμα «Τα Τέμπη δεν σιγούν – Ο αγώνας συνεχίζεται – Η Καστοριά συμμετέχει» εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι σε ηλικία, βρέθηκαν χθες έξω από το Δημαρχείο στην συμβολική καθιστική διαμαρτυρία διάρκειας 57 λεπτών, ως μία ελάχιστη πράξη συμπαράστασης στους συγγενείς των θυμάτων, μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια.
Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα ο κόσμος συγκεντρώθηκε γύρω από το πανό με τα ονόματα των αδικοχαμένων. Στα σκαλιά του Δημοτικού Μεγάρου, τοποθετημένα και τα πλακάτ που είχαν ετοιμάσει οι μαθήτριες και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καστοριάς.
Ώρα 7:21 μ.μ.
Η καθιστική διαμαρτυρία ξεκινά με ένα μοιρολόι από τον Δημήτρη Πρωτόγερο και τον Μπάμπη Στεφανίδη. Στην ατμόσφαιρα επικρατεί εκκωφαντική σιωπή… Ακολουθεί η Αφροδίτη Ελαιοπούλου, μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς, μαζί με την Έλλη Καλουτσάκη και τον Χρήστο Πασσιά, εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου.
«Στην κοιλάδα των Τεμπών», «Τα ήσυχα βράδια», «Σιωπή», «Κάποτε θα’ ρθουν», «Έγινε η απώλεια συνήθειά μας», ήταν μόνο κάποια τραγούδια από το μουσικό ταξίδι που μας είχαν ετοιμάσει. Το μόνο που έβλεπες γύρω σου, ανθρώπους με σκυφτό το κεφάλι και δάκρυα στα μάτια…
Ώρα 8:18 μ.μ.
Τα 57 λεπτά μόλις είχαν συμπληρωθεί. «Ενός λεπτού σιγή για τις φίλες και τους φίλους μας, για τους συνανθρώπους μας που τόσο άδικα έφυγαν από τη ζωή». Ο χρόνος σταματά και ο κόσμος για μία τελευταία φορά ξεσπά σε χειροκροτήματα. Αναφωνεί «ΑΘΑΝΑΤΟΙ», αφήνοντας στο σημείο λουλούδια και κεριά.
Αυτά έγιναν στην μικρή μας Καστοριά, σε μία συγκέντρωση που «γεννήθηκε» από την έντονη επιθυμία του απλού κόσμου να βγει ξανά στο δρόμο και να σταθεί συλλογικά απέναντι στο άδικο.
Δύο χρόνια δεν σας ξεχάσαμε ποτέ…

You May Also Like

Τροποποίηση και επέκταση  του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου  του χώρου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης

Τροποποίηση και επέκταση  του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου  του χώρου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας…

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Καστοριάς για τη εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Σεραφείμ

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Καστοριάς για τη εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Σεραφείμ

Σε Χιονάτο, Κομνηνάδες και Διποταμία η Μαρία Αντωνίου

“ Έμπρακτα νοιαζόμαστε για το παρόν και το μέλλον κάθε γωνιάς της ακριτικής μας Καστοριάς”

Τριαντάφυλλα πρόσφερε η ομάδα του Παναργειαού στις γυναίκες επόπτες για την ημέρα της Γυναίκας

Παναργειακός: ”Ευχαριστούμε τις γυναίκες επόπτες για τη συμβολή τους στο ποδόσφαιρο και για τη θερμή ανταπόκρισή τους. Χρόνια πολλά με σεβασμό και εκτίμηση”!

Συνεχίζεται δυνατά η αγωνιστική συμμετοχή του Πρωτέα!

Συνεχίζεται δυνατά η αγωνιστική συμμετοχή του Πρωτέα!

Τραγωδία της Marfin: Ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία δέκα χρόνια μετά

Τραγωδία της Marfin: Ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία δέκα χρόνια μετά

«Οργάνωση Εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου Ημέρα Εθνικής Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος»

Σας υπενθυμίζουμε ότι με το Π.Δ.304/2001, το οποίο εκδόθηκε σε εξουσιοδότηση του…