Το λογισμικό του εγκαθίσταται για πρώτη φορά σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα

Εγκατάσταση νέου υπερσύγχρονου Αξονικού Τομογράφου χαμηλής δόσης ακτινοβολίας με 80 ανεξάρτητες σειρές ανιχνευτών (τομών) του κατασκευαστικού οίκου CANON Medical Systems Ιαπωνίας (πρώην TOSHIBA). Ο καινούργιος αξονικός τομογράφος έχει το μεγαλύτερο άνοιγμα διαμέτρου της αγοράς (78 εκατοστά) ώστε να διευκολύνει τους ασθενείς που αισθάνονται άβολα λόγω κλειστοφοβίας και είναι ταχύτατος. Τέλος ενσωματώνει δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για όσο το δυνατόν χαμηλή δόση ακτινοβολίας στην καλύτερη δυνατή ποιότητα απεικόνισης.
Στο σύστημα περιλαμβάνεται ειδικό λογισμικό καταγραφής δόσης μοντέλο “DoseMonitor” του κατασκευαστικού οίκου PHS Technologies Group, LLC (υποκατάστημα της PACS Health, LLC)

Είναι πλατφόρμα καταγραφής και εξαγωγής στατιστικών αποτελεσμάτων σχετικά με την χρησιμοποιούμενη, από τον αξονικό τομογράφο, δόση (dose management tool). Το DoseMonitor προσφέρει ευέλικτες στατιστικές αναφορές και επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε δεδομένα δόσης ανά συσκευή, εγκατάσταση, τεχνολόγο, γιατρό, διαδικασία και ανά ασθενή. Το λογισμικό αυτό εγκαθίσταται, για πρώτη φορά σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα.
Η προμήθεια αξίας 365.800 € συγχρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της 3ης ΥΠΕ.

  

 

You May Also Like

Λάζαρος Μαλούτας: “Κανενός είδους ενημέρωση από καμία πηγή για το ζήτημα της εγκατάστασης πλωτών φωτοβολταϊκών στη λίμνη Πολυφύτου”

Λάζαρος Μαλούτας: “Κανενός είδους ενημέρωση από καμία πηγή για το ζήτημα της…

Β. Κικίλιας: Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, εμπιστευόμαστε τους επιστήμονές μας

Β. Κικίλιας: Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, εμπιστευόμαστε τους επιστήμονές μας

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις και την άσκηση ψυχολογικής βίας σε στελέχη και στη βουλεύτρια του κόμματος»

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις και την άσκηση ψυχολογικής βίας σε…

Ποιος θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις, της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην Καστοριά;

Ποιος θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις, της Εθνικής Επετείου…

Αυτά είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού

Αυτά είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού

Αποτελέσματα 2ης αγωνιστικής πρωταθλήματος Ανδρών Γ΄Εθνικής κατηγορίας- ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Την Κυριακή το απόγευμα ο Α.Σ. Καστοριάς_άροσις, ταξίδεψε στον Βόλο για να αντιμετωπίσει τον Αλμυρό στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της National League 2.

1.000.000 ευρώ για Υποδομές για την Στήριξη της Επιχειρηματικότητας από την Π.Ε. Καστοριάς

  1.000.000 ευρώ για  Υποδομές για την  Στήριξη της Επιχειρηματικότητας από την…

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Αλήθειες για την παιδεία κόντρα στην εσκεμμένη παραπληροφόρηση

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Αλήθειες για την παιδεία κόντρα στην εσκεμμένη παραπληροφόρηση