Ολοκληρώθηκε εχθές Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2023 η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο χωριό Γράμμουστα στον ορεινό όγκο του Γράμμου, με την συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα, του Τμήματος Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς.

Η προσπάθεια της τοποθέτησης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησε από την Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Πολιτικής Προστασίας  και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς από το 2021, με το υπ αρίθμ: 126124/19-8-2021, αίτημα του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ κο Μιχάλη Τσαμάζ και με επιστολές πρόθεσης συνδρομής προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με αναφορά στο κομμάτι της διαμόρφωσης δρόμου προς το σημείο τοποθέτησης της κεραίας και την παροχή βοήθειας κατά την διαδικασία εγκατάστασης.

Με το πέρας των εργασιών τοποθέτησης και του τελευταίου τμήματος του πύργου της κεραίας από ειδικό γερανό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο σημείο με την βοήθεια  προωθητή γαιών (μπουλντόζα) του αμαξοστασίου της Π.Ε Καστοριάς, η κεραία μπήκε σε λειτουργία ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα φορέων, επισκεπτών και κατοίκων της περιοχής.

 

Η λειτουργία της κεραίας στην συγκεκριμένη περιοχή, εξυπηρετεί πολυεπίπεδα την ανάπτυξη και την προστασία του ορεινού όγκου, καθώς εκτός από την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Γράμμουστας και των κοντινών χωριών, επιτυγχάνεται ταυτόχρονα:

Η εξυπηρέτηση των μετακινούμενων κτηνοτρόφων στην περιοχή και άρα η ενίσχυση του πρωτόγεννούς τομέα.

Η   εξυπηρέτηση των τουριστών και άρα την ενίσχυση του τουρισμού.

Η επικοινωνία των πληρωμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και των Φυλακίων και των στελεχών του Ελληνικού Στρατού και άρα αποτελεσματικότερη φύλαξη των παραμεθόριων αυτών περιοχών.

Ο καλύτερος συντονισμός των πληρωμάτων του Πυροσβεστικού Σώματος και των ομάδων των φυλακίων επιτήρησης πυροπροστασίας και άρα η προστασία του πλούσιου φυσικού οικοσυστήματος.

Η διευκόλυνση των οχημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ά και Β΄ Βαθμού (Απορριμματοφόρα, μηχανήματα έργου, αποχιονιστικά οχήματα, ασθενοφόρα) με αποτέλεσμα την καλύτερη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε όλους, και πολλούς άλλους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

κεραία Γράμμουστα κεραία Γράμμουστα κεραία Γράμμουστα κεραία Γράμμουστα κεραία Γράμμουστα κεραία Γράμμουστα  κεραία Γράμμουστα κεραία Γράμμουστα κεραία Γράμμουστα

 

 

You May Also Like

Ετήσιος Χορός του Συλλόγου – Κοπή βασιλόπιτας – Βραύβευση συνταξιούχων 2023

Πρόσκληση για τον ετήσιο χορό του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καστοριάς

Σε 184 δήμους της χώρας αρχίζει το σχολικό έτος 2018 – 2019 η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. 8 Δήμοι Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

 Σε 184 δήμους της χώρας αρχίζει το σχολικό έτος 2018 – 2019…

Ο νεομάρτυρας άγιος Γεώργιος, ο εκ Γρεβενών, † 17 Ιανουαρίου Γράφει ο Γιώργος Τ. Αλεξίου

Ο νεομάρτυρας άγιος Γεώργιος, ο εκ Γρεβενών, † 17 Ιανουαρίου Γράφει ο…

Η κοπή Βασιλόπιτας στο Σύλλογο « Μαζί Σου».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2023 Το Σάββατο 04 -02-2023 και ώρα 18:00…

Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Η εορτή των Αγίων Πάντων, έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Αστυνομία ως…

Καστοριά: «Κινδυνεύουν τα διατηρητέα και τα τοξωτά πετρογέφυρα»

Καστοριά: «Κινδυνεύουν τα διατηρητέα και τα τοξωτά πετρογέφυρα»

Θέατρο Βουνού Καστοριάς: Μια Θαυμάσια μουσική καλοκαιρινή βραδιά αφιερωμένη στην αείμνηστη στιχουργό, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

Θέατρο Βουνού Καστοριάς: Μια Θαυμάσια μουσική καλοκαιρινή βραδιά αφιερωμένη στην αείμνηστη στιχουργό,…

Περιπατητικές και εν πλω ξεναγήσεις στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ο Δήμος Καστοριάς – Αντιδημαρχία Τουρισμού & Πολιτισμού προσφέρει στους επισκέπτες και…