Πιο εύκολα τυροπιτάκια από αυτά.. νομίζω ότι δεν υπάρχουν
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του .(Δεν το παίρνει όλο κρατάω λίγο) !!
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
2 αυγά
500 γραμ φέτα.
1αυγό για να τα αλείψουμε
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε λίγο με σύρμα τα υλικά εκτός από αλεύρι και φέτα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και τη φέτα χονδροτριμμένη με το χέρι. Γυρίζουμε απαλά τη ζύμη.
Πλάθουμε 20 μπαλίτσες…όμοιες.. τις ζυγιζω..δλδ..το συνολικό βάρος δια του 20 κι έτσι είναι το ίδιο όλες για το όμοιο.. ψήσιμο.. σε 5 προσθετουμε γαλοπουλα κ στις αλλες 5 σπανάκι τις τοποθετουμε σε λαδόκολλα.
Τα περνάμε από πάνω με αυγό…και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° με αέρα για 20 έως 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο σας…Ίσως και παραπάνω…θα το δείτε στο χρώμα τους…
Είναι αφρός και νοστιμότατα
*Αυτη τη φορά πρόσθεσα και λιγη γαλοπούλα χωρις γλουτενι σε 5 κ στα άλλα 5 λίγο σπανάκι …με 1 κρεμμυδακι φρέσκο το σωτάρω λίγο σε λάδι..το αφήνω να κρυώσει κ το προσθέτω…χωρίς υγρά….
Θα θέλατε να δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή σήμερα;
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.