ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • σοκολατένια μους γιαουρτιού
  • μαριναρισμένα φρούτα
  • αμύγδαλα, καβουρδισμένα, χοντροσπασμένο
  • παξιμάδι χαρουπιού, σπασμένο
  • βατόμουρα

Για τη σοκολατένια μους γιαουρτιού

  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 2%
  • 60 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 100 γρ. μέλι
  • 2 γρ. κανέλα
  • 2 γρ. αλάτι

Για τα μαριναρισμένα φρούτα

  • 60 γρ. πορτοκάλι φιλέτο, κομμένο σε μέτριο καρέ
  • 40 γρ. βερίκοκο αποξηραμένο, κομμένο σε μέτριο καρέ
  • 20 γρ. σταφίδες
  • 80 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 40 γρ. amaretto

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε πιάτο σερβίρουμε τη σοκολατένια μους και γαρνίρουμε με τα μαριναρισμένα φρούτα, τα αμύγδαλα, το παξιμάδι χαρουπιού και τα βατόμουρα.

Για τη σοκολατένια μους γιαουρτιού

Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής ή σε σκεύος σερβιρίσματος και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Για τα μαριναρισμένα φρούτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε για τουλάχιστον για 30 λεπτά. Διατηρούμε στο ψυγείο.

You May Also Like

Νόστιμη και αφράτη σουφλοτυρόπιτα

Νόστιμη και αφράτη σουφλοτυρόπιτα

Τούρτα καραμέλα σκέτη μούρλια, με αφράτο παντεσπάνι εξαιρετικό

Τούρτα καραμέλα σκέτη μούρλια, με αφράτο παντεσπάνι εξαιρετικό

Σιμιγδαλένιος χαλβάς

Σιμιγδαλένιος χαλβάς

Σουπιές με σπανάκι, σε 30 λεπτά μόνο!

Ένα υγιεινό φαγητό σε ελάχιστο χρόνο.

Οι πιο αφράτοι κουραμπιέδες

Οι πιο αφράτοι κουραμπιέδες Αυτούς τους κουραμπιέδες τους κάνουμε παραδοσιακά πολλά χρόνια!…

Γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς

Πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε δημιουργική ή τολμηρή παραλλαγή, καλό είναι να ξέρουμε την…

Εκπληκτική γαλατόπιτα της γιαγιάς με πορτοκάλι και κανέλα

Θα σας ξετρελάνει!

Τα πιο εύκολα και νόστιμα πασχαλινά τσουρέκια για αρχάριους

Τα πιο εύκολα και νόστιμα πασχαλινά τσουρέκια

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης (με έτοιμο φύλλο)

Εύκολη συνταγή για την παραδοσιακή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα.

Πανεύκολη συνταγή για τέλειο μιλφέιγ καλύτερο και από το ζαχαροπλαστείο, έτοιμο σε 30 λεπτά

Πανεύκολη συνταγή για τέλειο μιλφέιγ