Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παίρνουμε κολοκυθάκια και τα αδειάζουμε .
Σε ένα μπωλ βάζουμε:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 ματσάκι άνηθο, 1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φυτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
Αλάτι -πιπέρι-καπνιστή πάπρικα
1 φρεσκοτριμμένη ντομάτα
1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε όρθια σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και νερό μέχρι να καλύψει τα κολοκυθάκια. Βάζουμε 1 πιάτο από πάνω και τα βάζουμε να βράσουν για 30’περίπου.
Σως γιαουρτιού
Γιαούρτι στραγγιστό, μουστάρδα, λεμόνι, αλάτι και ζωμό από τα κολοκυθάκια.
Σερβίρουμε ζεστά με σως και μπούκοβο.
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!