Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 ΑΥΓΑ, 2 ΚΟΥΠΕΣ ΤΩΝ 250ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ
3/4 ΚΟΥΠΕΣ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
2,5 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ ΑΚΕΡΩΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΥΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ 1 ΒΑΝΙΛΙΑ
ΧΤΥΠΗΣΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ
ΕΨΗΣΑ ΣΤΟΥΣ 175 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ
Υλικά που θα χρειαστούμε
460 γρμ. Αλεύρι φαρινάπ+μία κουταλιά κοφτή baking powder, 4 αυγά, 300 γραμμάρια ζάχαρη, 220 γραμμάρια λάδι. Εγώ έβαλα μισό ελαιόλαδο μισό ηλιέλαιο, τρείς βανίλιες, ξύσμα από δύο λεμόνια και 40 ml. χυμό λεμονιού, ένα γιαούρτι 200 γραμμάρια, δύο κουταλιές κακάο και δύο κουταλιές νερό ανακάτεψα με το 1/3 της ζύμης.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε το γιαούρτι, ξύσμα, βανίλιες, λάδι, χυμό λεμονιού, αλεύρι με baking powder.
Εχουμε λαδώσει και αλευρώσει τη φόρμα μας τα δύο τρίτα από το μείγμα και στο υπόλοιπο προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά.
Το ρίχνουμε στη φόρμα με μία σπάτουλα, ανακάτεψα ελαφρά αυτό ήταν, ψήνουμε μία ώρα στους 180 βαθμούς.
Το άρωμα και η γεύση του δεν υπάρχει.