Σουφλέ πατάτας
Υλικά
-
3-4 πατάτες μέτριες
-
600 γρ. κρέμα γάλακτος
-
Λίγο βούτυρο
-
κασέρια τριμμένα
-
σαλάμια διάφορα
-
αλάτι πιπέρι
-
5-6 κουτ.σουπ. αλεύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
Βήμα 1
Ξεκινάμε το φαγητό μας βράζοντας τις πατάτες μας είτε με την φλούδα τους είτε χωρίς. Όπως αρέσει στον καθένα.
-
Βήμα 2
Περνούμε ένα μέτριο πυρέξ και το βουτυρώνουμε από όλες τις πλευρές.
-
Βήμα 3
Τοποθετούμε τις πατάτες τις οποίες τις έχουμε κόψει ροδέλες. Δεν μας ενοχλεί το πώς θα μπουν οι πατάτες. Κάνουμε μια γραμμή ρίχνουμε λίγα τριμμένα κασέρια και τα σαλάμια μας τα οποία τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
-
Βήμα 4
Κάνουμε άλλη μια γραμμή με πατάτες, ρίχνουμε τα σαλάμια και λίγο τριμμένο κασέρι.
-
Βήμα 5
Στο τέλος ετοιμάζουμε και την κρέμα γάλακτος μας. Αν είναι πολύ υγρή μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω κουταλιές αλεύρι.
-
Βήμα 6
Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος από πάνω που έχει σκεπάσει όλες τις πατάτες. Ρίχνουμε και από πάνω τριμμένο κασέρι μπόλικο.
-
Βήμα 7
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μία ώρα στους 180-200 βαθμούς πάνω κάτω.
-
Βήμα 8
Καλή ορεξηηηη σε όλους και καλή επιτυχία. Ότι απορίες εγώ εδώ είμαι.