Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζουμερούς, τραγανούς και πεντανόστιμους λουκουμάδες, για να τους απολαύσει όλη η οικογένεια!
Αυτή η συνταγή για λουκουμάδες είναι ιδανική για κάθε περίσταση. Οι λουκουμάδες είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που αγαπάται από μικρούς και μεγάλους, και η διαδικασία παρασκευής τους είναι τόσο απλή που θα θέλεις να τους φτιάχνεις ξανά και ξανά!
Υλικά
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κουταλιές ζάχαρη
200 ml γάλα
200 ml νερό
330 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
Σπορέλαιο
Μέλι
Κανέλα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε παίρνοντας το μπολ μας και διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα. Είναι σημαντικό το νερό και το γάλα να είναι χλιαρά, καθώς αυτό βοηθά τη μαγιά να ενεργοποιηθεί σωστά.
Κατόπιν, αφού ανακατευτούν τα υλικά μεταξύ τους, προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη μας με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Αυτή η διαδικασία είναι κρίσιμη, καθώς η ζύμη θα διπλασιαστεί σε όγκο και θα γίνει αφράτη.
Κατόπιν, και εφόσον είναι έτοιμη η ζύμη μας, παίρνουμε κουταλιές και τις ρίχνουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Είναι σημαντικό να διατηρούμε τη θερμοκρασία του λαδιού σταθερή για να πετύχουμε τραγανούς και χρυσαφένιους λουκουμάδες.
Όταν πάρουν χρώμα οι λουκουμάδες μας από την μία πλευρά, γυρίζουμε από την άλλη. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει λίγα λεπτά, οπότε είναι καλό να παρακολουθούμε προσεκτικά.
Τέλος, όταν ροδοκοκκινίσουν, βγάζουμε τους λουκουμάδες από το λάδι και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα, προσθέτοντας μια γλυκιά και αρωματική πινελιά που θα τους απογειώσει!
Γρήγοροι και λαχταριστοί λουκουμάδες! Κανείς δεν λέει όχι!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να φτιάξουμε τους λουκουμάδες, πριν τους βάλουμε στο τηγάνι, πατάμε με το ένα χέρι την ζύμη και με το κουτάλι την κόβουμε. Επίσης, προσέχουμε να βρέχουμε το κουτάλι για να μην κολλάει η ζύμη.
Οι λουκουμάδες μας είναι έτοιμοι! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! Μην ξεχάσετε να τους μοιραστείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας!
https://www.xrysessyntages.gr/