Πανεύκολα πτιφουράκια σήμερα χωρίς μίξερ! Είναι αφράτα τριφτά και πεντανόστιμα
 Χρυσές Συνταγές
92195558 3132801513405959 7841843446150070272 o

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Λιχουδιές της Σόφης”

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 28-30 ΜΠΙΣΚΟΤΑ
500 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ.κορν φλάουρ ή νισεστέ (είναι το ίδιο)
450 γρ.βούτυρο αγελαδινό ή μισό μισό με μαργαρίνη
200 γρ.άχνη ζάχαρη
4 αυγά
3 βανίλιες
1/2 κ.γ.αλάτι
1 κ.γ.μπέικιν
Σοκολάτα λιωμένη,τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή και μαρμελάδα ή πραλίνα για την γέμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο τόσο ώστε να μαλακώσει πολύ αλλά χωρίς να λιώσει και να γίνει καυτό.

Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε το λιωμένο βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες και μ’ένα σύρμα ανακατεύουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε ένα ένα τ αυγά ανακατεύοντας.

Ενώνουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ,το μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνουμε μέσα στο χτυπημένο βούτυρο ανακατεύοντας με τα χέρια.

Θα έχουμε ένα πολύ μαλακό ζυμάρι.
Βάζουμε το ζυμάρι μέσα σε κορνέ με μύτη αστεράκι.

Αν δεν έχουμε κορνέ χρησιμοποιώ μια γερή σακούλα τροφίμων και κόβουμε την άκρη με ένα ψαλίδι.

Δεν θα έχουν σχέδιο τα πτιφουράκια αλλά η γεύση θα είναι ίδια

Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε στους 180 γύρω στα 12 λεπτά.
Μην τα κάνετε πολύ χοντρά γιατί φουσκώνουν λίγο και επίσης θα τα ενώσουμε με μαρμελάδα οπότε θα γίνουν πολύ ογκώδη

Αφού κρυώσουν τα ενώνω όπως είπαμε με μαρμελάδα βερίκοκο ή ότι μας αρέσει και βουτάμε την μισή επιφάνεια σε λιωμένη σοκολάτα και αμέσως μέσα σε τρούφα.
Μπορούμε να τα αφήσουμε και μόνο με την σοκολάτα.

Τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολα και μετά τα διατηρουμε σε τάπερ ή σκεπασμένα με μεμβράνη.
Όσο κάθονται παίρνουν την απαραίτητη υγρασία από την μαρμελάδα και γίνονται ακόμα πιο νόστιμα

Άν δεν έχουμε μπέικιν χρησιμοποιούμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Λιχουδιές της Σόφης”

You May Also Like

Τα αγαπημένα μας

Τα τρώμε μέχρι να σκάσουμε

Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού

Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού

Βυζαντινό με τσουρέκι το τέλειο σιροπιαστό γλυκό

Σας περίσσεψε τσουρέκι;;  Έχετε όρεξη να απολαύσετε οι ίδιοι ή να κεράσετε…

Cacio e pepe: H εύκολη και νόστιμη μακαρονάδα με τα 2 υλικά

Η μακαρονάδα cacio e pepe αποτελεί έχει κερδίσει παγκοσμίως πολύ έδαφος τα…

Γλυκίσματα Γαλακτομπούρεκα μικρά αρωματισμένα με πορτοκάλι

Συνταγή για γαλακτομπούρεκα ρολάκια αρωματισμένα με πορτοκάλι

Βάφλες σπιτικές και πανεύκολες

Το αγαπημένο γλυκό σνακ μικρών και μεγάλων, με την τραγανή εξωτερικά και αφράτη εσωτερικά ζύμη

Ο μουσακάς από το Άγιο Όρος που ξετρέλανε τον παγκοσμίου φήμης σεφ Jamie Oliver – Η συνταγή

Ο μουσακάς από το Άγιο Όρος που ξετρέλανε τον παγκοσμίου φήμης σεφ…

Εδώ ο καλός λουκουμάς με μπόλικο μέλι, κανέλα και σουσάμι… είναι νόστιμοι και τραγανοί

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “‎Rania Mantopoulou‎ – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ” ΥΛΙΚΑ 2…

Το φαγητό της τεμπέλας!Ετοιμάστε ένα νόστιμο, γευστικό και γρήγορο φαγάκι για όλη την οικογένεια χωρίς πολύ κόπο.

Το φαγητό της τεμπέλας!Ετοιμάστε ένα νόστιμο, γευστικό και γρήγορο φαγάκι για όλη…

Τυρόπιτα ταψιού: Η πιο εύκολη πίτα χωρίς φύλλο, για όλες τις ώρες της ημέρας, έτοιμη σε 45 λεπτά

Table of Contents Hide Τυρόπιτα ταψιού: Η πιο εύκολη πίτα χωρίς φύλλο,…